SP boos over trage beantwoording vragen door college

Algemeen
BOXTEL – De Boxtelse SP is ontstemd over de trage behandeling van vragen door het college. Dinsdag staat het bestemmingsplan bedrijventerrein Ladonk op de agenda van de commissie ruimtelijke zaken. Over deze plannen heeft de partij in het verleden kritische vragen gesteld, die tot op heden nog niet beantwoord zijn.

“Eerlijk gezegd wordt onze fractie een beetje moe van de voortdurende zenderstilte en het temporiseren van beantwoording van vragen vanuit het college, op het moment dat zaken wellicht politiek gevoelig dreigen te worden. We zien dat in deze bestuursperiode keer-op-keer gebeuren, waardoor raadsfracties voortdurend een informatieachterstand hebben en in verschillende gevallen met de rug tegen de muur worden gezet. Dat is onze fractie eerlijk gezegd flink beu,”aldus een ontstemde Van den Broek.

Het college heeft een informatieplicht en dient raadsfracties zoveel als mogelijk te faciliteren in het komen tot zorgvuldige besluitvorming. Beantwoording van vragen maakt daar onderdeel vanuit. De fractie heeft vrijdag opnieuw de brieven met vragen ingestuurd naar het college. “Wij willen er bij het college op aandringen om de antwoorden op onze vragen nog voor de vergadering van de commissie ruimtelijke zaken schriftelijk aan ons te doen toekomen.”

Uit de krant