Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: fb5b7e
Foto: Cock Stam
Sport nieuws

Foto's veldrijden amateurs - vrouwen - eliterenners

BOXTEL - Een stralend winterzonnetje 200 fanatieke jeugdrenners en rensters en eens zo veel enthousiaste ouders. Alle ingrediënten voor een geweldige veldritdag aanwezig en dat werd het dan ook.
Hoe klein ook de renners, in alle 7 de categorieën werd er strijd geleverd als ware het grote kampioenschappen. Gewoon een lust voor het oog om te zien.

's-Zondags was het de beurt aan alle overige KNWU categorieën. Ook hier een grote opkomst en vollop strijd.
En niet alleen tegen elkaar maar zeker ook tegen de elementen. Voor de renners zelf ideaal weer, maar regen en wind deden de publieke opkomst geen goed.

In de categorie amateurs kon de organisatie meteen pronken met de plaatselijke favoriet Klaas Groenen.
Vanwege een slechte start en een parkoers niet echt op zijn lijf geschreven, wist hij zich keurig naar een zeer verdienstelijke derde plaats te vechten. Op het NK in Huibergen kan Klaas een heel ander parkoers verwachten en gaat hij alleen voor de eerste plaats.
Uitslag amateurs 1 Yannick Runhart, 2 Nicky David, 3 Klaas Groenen.

Bij de vrouwen elite ging de overwinning naar de Nederlands kampioene strandrace Pauliena Rooijakkers. Omdat zij in de cross (nog) geen punten verzameld heeft moest zij helemaal achteraan starten, maar evenals het strandzand van Castricum aan zee kon zij uitstekend uit de voeten in het zand van de Langspier (ook wel het Zandvoort van Boxtel genoemd). De tweede en derde plaat gingen naar Lizzy Witlox en Sofie van Rooijen.

Bij het sluitstuk van de dag, de elite beloften was het lang stuivertje wisselen tussen Eddy van IJzendoorn, Kyle Achterberg en de Belgische renner Jens Gys.
Uiteindelijk werden de zandstroken, het zompige gras en de modder het beste verteerd door de uit Maartensdijk afkomstige Kyle Achterberg. De ieder jaar in Boxtel aanwezige Belgische renner Jens Gys werd tweede en op het derde schavotje mocht Eddy van Ijzendoorn plaatsnemen.

De organisatie kan terugkijken op een mooi en geslaagd veldritweekend. De renners waarderen het parkoers, maar geven ook aan graag wat minder rechte stukken te zien. Daar zal volgend jaar zeker gehoor aan worden gegeven. 

Fotograaf: Cock Stam
Tekst: Guus Bastings

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>