SP & D66 willen debat over leerlingenvervoer

Algemeen
BOXTEL - De commissievergadering van maatschappelijke zaken van 12 augustus aanstaande is afgelast vanwege te weinig agendapunten. De fracties van D66 en SP vinden dit jammer, zij hadden graag een vurig pleidooi willen houden om het in die commissievergadering te hebben over het leerlingenvervoer.

De afgelopen weken is er onder ouders veel commotie ontstaan over het leerlingenvervoer voor komend schooljaar. Deze commotie lijkt te zijn ontstaan door strengere, individuele beoordelingsrichtlijnen die vanaf dit schooljaar gelden.

De partijen zouden graag over dit onderwerp door de wethouder worden geïnformeerd. “Maar wij zouden vooral ook met u willen spreken over hoe de onrust zo heeft kunnen ontstaan en de wijze waarop de onrust bij ouders verminderd zou kunnen worden”, schrijven de partijen in een brief aan het college. Zij stellen voor deze week duidelijk uitleg aan gemeenteraad en ouders te geven over de ontstane onrust en nieuwe richtlijnen. Ook zouden zij graag het onderwerp in de commissievergadering van september behandeld willen zien worden.

Uit de krant