Afbeelding

Kanovereniging De Pagaai wil permanente catamaran voor rolstoelgebruikers en minder validen

Algemeen
BOXTEL – Kanovereniging De Pagaai faciliteert sinds jaar en dag het “Rondje Boxtel” met zowel Canadese kano’s als kajaks. Eénmaal per jaar worden de kano’s omgebouwd tot catamarans, zodat de rolstoelgebruikers en mindervaliden van de woongroep “Munsel” een kanotocht over de Dommel kunnen beleven. Deze “Munseltocht” staat dit jaar gepland op 1 september.

De kanovereniging wil echter alle mindervaliden en rolstoelgebruikers de mogelijkheid geven om van de serene rust op de mooie meanderende Dommel te kunnen genieten. Hiervoor is een initiatief opgezet waarbij vanaf het nieuwe seizoen een permanente catamaran beschikbaar is op iedere zaterdag en zondag (op afspraak), zodat er vier vaarten kunnen plaatsvinden. De catamaran biedt plaats aan twee rolstoelen en vier begeleiders.

Voor deze catamaran dienen een tweetal nieuwe Canadese kano’s aangeschaft te worden, welke voorzien worden van een stalen frame en vlonders. Om dit mogelijk te maken heeft De Pagaai een beroep gedaan op het Coöperatief Dividend van Rabobank Dommel & Aa. U kunt de mindervaliden en rolstoelgebruikers helpen door op KV de Pagaai te stemmen via de website van Rabobank Dommel & Aa (enkel de leden van de Rabobank kunnen stemmen).

Mocht u dit initiatief een warm hart toedragen dan kunt u ook uw gebruikte inkt- en tonercartridges en oude GSM-toestellen inleveren bij het clubhuis van De Pagaai (op woensdagmiddag, zaterdag en zondag). Indien u een bedrijf heeft of men heeft interesse bij het bedrijf waar u werkt, hebben wij ook inzamelboxen welke we graag komen brengen. Voor inlichtingen en/of het aanvragen van een inzamelbox, stuur een E-mail naar info@depagaai.nl of bel naar 06-10258867.

Uit de krant