Afbeelding

Start to run, beginnen met hardlopen in Boxtel

Algemeen
BOXTEL - De wind door je haar, de frisse lucht, de grond onder je voeten en het gevoel van vrijheid: maak het mee tijdens de zes weken durende cursus Start to Run. Atletiekvereniging AV Marvel Boxtel organiseert samen met Lopers Company Den Bosch een najaarscursus, bestaande uit zes Start to Run trainingsochtenden. Ervaren looptrainers van AV Marvel geven op de kunststof baan in Boxtel uiterst verantwoorde looptrainingen aan de absolute beginners. De afgelopen jaren hebben al ruim 4200 mensen in de regio Boxtel, Vught en Den Bosch met veel enthousiasme aan deze loopclinics deelgenomen. Gezond, sportief en gezellig. En…. ruim 80% van de deelnemers gaat na Start To Run door met hardlopen!

Enthousiasme en ervaren trainers, een gezellige club runners, en een gemeenschappelijk doel. Dit zijn de basis ingrediënten van Start to Run. Vanaf zaterdagochtend 7 september kan iedereen deelnemen aan deze looptrainingen. Natuurlijk op je eigen niveau. Na zes weken kan elke loper, in eigen tempo, onge-veer drie kilometer aaneengesloten hardlopen! Er is uiteraard veel aandacht voor de warming-up, rek- en strekoefeningen en cooling-down. Maar je krijgt veel meer dan alleen een fit lichaam als je deelneemt aan Start to Run! Je ontvangt ook een functioneel runningshirt, drie edities van het tijdschrift Runners World én het speciale Start to Run Magazine, vol beginnerstips en weetjes. Je bent voor vier maanden lid van de Atletiekunie zodat je verzekerd bent tijdens de trainingen.

Vanaf zaterdag 7 september en de vijf zaterdagen erna train je samen. De trainingen vinden plaats vanaf de kunststof atletiekbaan van AV Marvel in Boxtel (clubhuis Markant). Iedere training start om 9.30 uur en duurt tot 11.00 uur. De training bestaat uit een klein stukje theorie en een groot deel praktijk. Een fysiotherapeut, sportdiëtiste, sportarts en schoendeskundige brengen je op de hoogte van de belangrijkste feiten voor iedere startende loper. In de nabespreking van de looptrainingen komen de mogelijke vervolgtrainingen binnen de vereniging AV Marvel aan bod.

Aanmelden kan online via www.starttorun.nl (kies voor Locatie Boxtel, AV Marvel clubhuis Markant). De kosten bedragen € 45,- (incl. het Start to Run runningshirt). Voor meer informatie kunt u terecht bij Michel van de Ven, m.vdven@samenleren.net, 0411-684509.

Uit de krant