Logo mooiboxtel.nl
De DWTS-deelnemers, samen met hun danspartners.   | Fotonummer: 1fb5fe
De DWTS-deelnemers, samen met hun danspartners. (Foto: Mark van der Pol)

Boxtelaren maken zich op voor Denziz with the Stars 2019

Boxtel - Voor het zesde jaar op rij heeft Marion Veenstra van Partycentre Denziz weer acht bekende Boxtelaren weten te strikken voor de grootse dansshow Denziz with the Stars (DWTS). Op zaterdag 9 februari 2019 gaan deze BB'ers bij Denziz dansend met professionele partners de stijlvolle strijd met elkaar aan, gadegeslagen door een strenge jury én zo'n vijfhonderd enthousiaste fans. Er wordt dan ook flink geoefend, zodat de kandidaten hun beste beentje voor kunnen zetten. Wil je erbij zijn op 9 februari? Kaartjes kosten 5 euro per stuk en zijn te koop bij Partycentre Denziz aan de Stationsstraat 71 in Boxtel. Volg de Facebook-pagina Denziz with the Stars voor de voorpret en om op de hoogte te blijven van de laatste (dans)ontwikkelingen.

Anja Verhagen
De oudste DWTS-deelneemster mag bij de grote finale op 9 februari het spits afbijten. Anja Verhagen van Roseeke Lekker Lekker lacht: "ik zei al, krijg ik dan geen extra punten?" Vijf keer heeft ze nu geoefend met danspartner Daniël van de Broek, die ook voor de eerste keer meedoet. Dat ging eigenlijk al best goed, tot de laatste keer. "Ik denk teveel na", verzucht ze. Over welke stapjes je moet zetten, waar je je hand moet leggen, je houding. Als dat dan allemaal goed gaat, komt er weer een draai bij. En dan gaat het fout. Maar goed, ik doe mijn best."

Anja en Daniel dansen de Engelse wals. "Toen ik op YouTube ging kijken naar die dans dacht ik oh, dat is een makkie. Maar dat is het dus niet! Je moet op zoveel dingen letten." Bovendien moet er bij de Engelse wals op de tenen worden gedanst, en dat is Anja niet gewend: "Ik heb al flinke spierpijn in mijn kuiten gehad!" Wat ze ook lastig vindt, is dat ze niet mag leiden van Daniel. "Hij vindt wel dat ik al beter luister. En ook dat ik eigenwijs ben, maar dat krijg je er bij mij echt niet meer uit hoor!" En dan is er nog het punt van de kleine dansvloer. "Daniel maakt zich daar druk om, omdat voor de Engelse wals normaal gesproken drie keer zoveel ruimte nodig is. Ik zei al, als ze voor mij op elke hoek een glaasje rose klaarzetten, dan draaien we daar wel omheen zodat ik een slokje kan pakken en blijven we mooi op de vloer!" Dat laatste brengt ons op haar bijnaam, 'Roseeke Lekker Lekker'. Hoe zit dat? "Nou gewoon, omdat ik rose lekker vind", lacht ze.
Anja heeft er zin in. "Ik ben altijd heel enthousiast en druk. Normaal zien mensen de gekke, lollige Anja, en nu moet ik een serieuze, statige dans doen. Dat is wel even iets heel anders. Ik ga er niet vanuit dat ik eerste word, maar de jurk heb ik alvast binnen!"

Rudi van der Plas
Toen Marion hem vertelde dat hij was genomineerd, antwoordde Rudi van der Plas: 'Leuk! Waarvoor?' "Ik had er meteen zin in, al wist ik natuurlijk niet wat ik ervan moest verwachten. Je ziet wel eens mensen dansen in het café, maar dit is wel een stuk serieuzer." Dat had Rudi, bij het grote publiek bekend van The Red River band, vorig jaar al gezien, toen hij bij Denziz with the Stars naar zijn zwager Bram van der Sloot ging kijken. "Ik vond het heel leuk en ook erg interessant. In principe doen allemaal mensen mee die nog nooit op een dansschool hebben gezeten en dan uit het niks iets neerzetten. Daar moet je keihard voor werken en dat is hartstikke leuk."

Van te voren had Rudi al bedacht dat hij graag de tango zou willen dansen, dus toen hij zelf zijn dans uit mocht kiezen was dat zo bekeken. "We doen een combinatie van een gewone en een Argentijnse tango", licht Rudi toe. "Ik vind dat echt een prachtige dans." Samen met zijn danspartner Esther Smit oefent hij elke week zo'n anderhalf tot twee uur. Het is pittig, zo geeft hij toe: er komt heel veel bij kijken, zoals de juiste houding, en dat vergeet je dan omdat je echt nog met de basis bezig bent. Optreden voor een volle zaal, daar heeft hij geen moeite mee. "Je bent natuurlijk wel zenuwachtig; hoe dichterbij het komt, hoe spannender het wordt. Het moet toch gaan gebeuren straks, dus dan kun je er maar beter voor zorgen dat je er klaar voor bent."

Voor de winst gaat hij niet, Rudi wil vooral laten zien hoe leuk het is. En hoe ver iemand kan komen zonder dansopleiding. "Mijn doel is eigenlijk om mensen te laten zien dat ookal kun je niet dansen of heb je geen ervaring, met behulp van zo'n professionele danspartner als Esther kun je toch iets moois neerzetten. Iets waarvan je niet wist dat je het in je had. Ik hoop dat mensen die me kennen straks bij de finale zeggen: 'Nou, die Rudi is goed bezig, dat had ik niet van hem verwacht!'

Marie-Louise Boender
Verschillende keren al zat Marie-Louise Boender, bij de meesten bekend van Boender Fitness en haar nagelstudio, in het publiek bij Denziz with the Stars, als vriendinnen van haar meededen. "Toen dacht ik al: dat is wel iets voor mij, als ze me vragen doe ik mee." Dus toen ze werd genomineerd door Natasja van Natasja Fashion hoefde ze daar niet lang over na te denken. "Ik vind het gewoon heel leuk. Alles eromheen ook, het is een heel gezellige avond", lacht Marie-Louise. Dat zij 9 februari niet in het publiek zit, maar zelf voor een volle zaal op moet treden, daar heeft ze geen problemen mee. Althans nu nog niet. "Hoe dat op het moment zelf zal zijn, dat durf ik nu nog niet te zeggen, dat is afwachten."

Samen met haar danspartner Marvin Tersluijsen oefent Marie-Louise nu een uurtje in de week, wat wel zal toenemen naarmate de avond dichterbij komt. Ze doen de quickstep. Of ze hiervoor uit eigen ervaring kan putten? "Vroeger moesten we op dansles van onze ouders, maar toen heb ik alleen brons gedaan", vertelt ze. Toch valt het haar nu niet tegen. "Tot nu toe valt het mee moet ik zeggen, maar we zijn nu alleen nog bezig met de basis." De rest vullen zij en Marvin gaandeweg in, maar halsbrekende toeren gaat ze sowieso niet uithalen. "We proberen nieuwe dingen en kijken of het lukt, ik moet me er wel goed bij voelen."

Marie-Louise en haar man hebben natuurlijk een sportschool, betekent dat dat ze zelf topfit is? "Nee hoor", lacht ze meteen, "mijn conditie is wat minder." Daarin heeft ze dus geen streepje voor op de concurrentie. Maar die schat ze toch allemaal als gelijken in. "Tenminste, wat ik ervan heb gezien. We zijn allemaal beginners denk ik, dus het zal nog spannend worden wie er gaat winnen." Zelf gaat ze niet per se voor de eerste plaats. "Hoe het allemaal precies uit gaat pakken, dat weet ik niet. Ik ga vooral voor de leuke avond!"

Marc van den Biggelaar
Marc van den Biggelaar, eigenaar van DA Van den Biggelaar Drogisterij & Parfumerie, danst samen met Joëlle Saris. Ze doen op 9 februari de rumba. Op de vraag hoe het gaat, antwoord hij wijfelend: "Het krijgt steeds meer vorm, maar het valt niet mee. Ik probeer twee keer in de week te oefenen, want anders ben ik bang dat ik het niet red." Marc kan niet terugvallen op een ruime danservaring. "Dertig jaar geleden moest ik op dansles in Oisterwijk, het enige wat daarvan is blijven hangen is de foxtrot, meer niet." Maar het is erg leuk om te doen, aldus Marc, die de nominatie wel aan had zien komen. "Ik had al wel het vermoeden dat ze me gingen vragen. Ik vind het dan te makkelijk om nee te zeggen. Het is een mooie uitdaging om te leren dansen." Hij lacht: "Of in ieder geval: proberen te leren."

Marc krijgt veel leuke reacties, met name van klanten. "Dan roept iemand door de winkel: 'heb je al spierpijn?' of 'hé dancing queen! Het is leuk om te zien hoe erg het leeft bij de mensen." Ook van zijn overbuurman in Winkelcentrum Oosterhof, Hans van Erp van Dierenspeciaalzaak Boxtel, krijgt hij veel reactie. Die doet namelijk zelf ook mee. "Hans en ik maken onderling wel grappen, we hebben er veel lol om. We willen allebei hetzelfde bereiken: ik wil boven hem eindigen en hij boven mij."

Ondanks al het plezier vindt Marc het ook 'superspannend': "De finale zal zeker de nodige zenuwen opleveren", zegt hij. "Ik probeer daarom zo veel mogelijk te oefenen, want ik wil er wel wat van maken. Het valt best tegen, je moet op heel veel dingen letten en straks moet alles soepel lopen. Die routine moet erin." Of hij kans heeft om te winnen, weet Marc niet. Eerder ziet hij Mary van Stekelenburg er met de winst vandoor gaan. "Toen ik haar zag dansen, dacht ik wel even oho, die is goed! Maar ik heb nog niet iedereen gezien. En het is ook niet belangrijk; het oefenen is al heel leuk om te doen. We hebben onderling leuk contact, geven elkaar tips en helpen elkaar. Het is vooral erg gezellig."

Hans van Erp
"Mariëlle van Alphen belde me op om te vragen of ze me mocht nomineren voor Denziz with the Stars", vertelt Hans van Erp van Dierenspeciaalzaak Boxtel. Hij vond het prima, al had hij eigenlijk geen idee wat het inhield. "Het is best pittig", geeft hij nu toe. Of hij danservaring heeft? "Vroeger zat ik op dansles bij Robben in Bellevue. Met een groep uit Liempde gingen we daar naartoe. Maar daar zijn we na de basis weer gestopt."

Hans danst met Silvia van Nistelrooij. "Dus we dansen met z'n drieën", lacht hij. "Omdat ze zwanger is doen we geen lifts of rare dingen en houden we het redelijk rustig." Toch valt het wel tegen. Ik ben niet heel gracieus van mezelf en alle stapjes moeten erin, dus ik moet nog veel leren. Het is een beetje hetzelfde als autorijden: in het begin let je op het schakelen, remmen, gasgeven, de regels en hoe de auto werkt. Maar op een gegeven moment heb je dat allemaal onder de knie en let je op de situatie, de rest gaat automatisch. Daar moet het naartoe, zodat je straks niet door de zenuwen alle stapjes vergeet."
Hoe hij de concurrentie inschat? "Ik heb er een paar gezien en ik denk dat ik mijn doelstelling om boven Marc van den Biggelaar te eindigen wat bij moet stellen. Ik bedoelde daar namelijk mee dat hij dan dus best tweede mocht worden. Maar als ik bijvoorbeeld naar Mary van Stekelenburg kijk, denk ik dat zij een goede kans maakt om te winnen. We zullen het wel zien, ik moet nu gewoon aan de bak. Ik zal flink wat publiek meenemen, want mijn vrienden en familie riepen al: als jij mee gaat doen komen we kijken. Die kans krijgen we nooit meer!

Angelique Verheule
Waar mensen Angelique van kunnen kennen? 36 jaar geleden was ze de allereerste jeugdprinses van Boxtel. Jaren later, in 2011 werd ze geen prinses, maar adjudante van Prins Paul d'n Urste. Ze was dansmarieke en zit ook nu nog bij de Knokkers. Carnaval zit dus wel in haar systeem. Maar dansen ook, en niet alleen de polonaise. Ze doet al jaren aan salsa dansen. Dus ja, danservaring heeft ze wel. Maar bij DWTS doet ze samen met haar danspartner Tim van Haaren een heel ander soort dans. Bovendien heeft ze vijf jaar geleden, toen ze herstellend was van borstkanker, helemaal opnieuw moeten leren dansen. "Ik zei een paar jaar geleden al tegen Marion dat ik wel mee wilde doen aan DWTS. Ik had nog heel kort haar en was wat dikker door de medicijnen en het leek me mooi om te laten zien: hier ben ik." Toen zat het er niet in. "Nu vind ik het mooi om te laten zien: hier ben ik weer!"

"Ik ga graag de uitdaging aan met mezelf om iets moeilijks te doen. Omdat ik zelf mijn dans mag kiezen, zou je denken dat ik salsa zou doen. Maar dat doe ik dus bewust niet. Wat Tim en ik gaan doen is nog een verrassing. Helaas kunnen we niet zo vaak trainen omdat hij in Rotterdam woont. Ik ben nu nog maar bij de basis, maar ik ben nogal perfectionistisch, dus ik oefen elke avond. Voor de juiste houding heb ik zelfs met een rolcontainer geoefend. Die corrigeert me als ik teveel door mijn knieën ga of verkeerd loop. En Marion helpt me ook mee natuurlijk."

Voor het grote publiek staan straks dat vindt ze wel eng, ook al heeft ze al vaker op het podium gestaan. "Maar dan draaide het niet om mij. Nu is dat anders omdat ik in het middelpunt sta. Dat moet ik gewoon leren. Net zoals Pipi Langkous zegt: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan! Die mindset moet je hebben." Ik zou het leuk vinden als ik win, maar voor mij telt het meedoen veel zwaarder, ik wil mijn angst overwinnen. Uiteindelijk vind ik ons, doordat we deze leuke uitdaging aangaan, allemaal winnaars."

Vincent Baaijens
Toen Lambert van Achter Vincent Baaijens, of eigenlijk 'carnaval-only' dweilorkest Echdweil, waarvan hij samen met Paul Strijbosch initiatiefnemer is, via een filmpje op Facebook nomineerde, werd hij naar voren geschoven als kandidaat voor het dansspektakel. Niet dat hij meer danservaring heeft dan Paul, maar wel meer tijd. "Vroeger volgde ik dansles bij de dansschool van Els en Kees", vertelt Vincent. "Maar dat is inmiddels ook al weer twintig jaar geleden dus daar heb ik nu niet veel profijt meer van."

Van DWTS had Vincent al wel eens gehoord, maar gezien heeft hij het nog nooit. Zijn danspartner Rieneke van de Wal-Koelink maakt ook haar DWTS-debuut. Ze doen de tango. Of hij al spierpijn heeft gehad? "Nee, rugpijn", lacht Vincent. "Ik heb twee jaar geleden een hernia gehad, dus dat is best tricky met zo'n dans als de tango. Je moet soms flink duwen en trekken en dan kost dat wel eens een stukje rug. Maar niet als ik het doe zoals het moet, dus dan komt het goed." Verder vindt Vincent het prima gaan. "Het is natuurlijk wel een moeilijke dans, dus dat is wel spannend. Het is ook niet niks, je oefent best veel en dan wil je ook iets neerzetten." Het is voor hem dan ook geen straf: "Ik heb gemerkt dat ik het dansen erg leuk vind. Misschien ga ik het na DWTS zelfs wel weer samen met mijn vrouw oppikken."

Optreden voor publiek is Vincent wel gewend, met Echdweil en met de band SuperSonicSmashKids. Toch verwacht hij wel de nodige spanning als het dadelijk echt zover is. "Van te voren voel ik nooit zenuwen, maar op het moment dat ik op het podium sta wel. Dus waarschijnlijk knallen dadelijk de zenuwen door mijn lijf als de muziek begint. Maar dan kun je toch niet meer terug." Rieneke en hij doen in ieder geval flink hun best om goed voor de dag te komen. "Laatst appte ze me een foto van haar hand met een hele grote blauwe plek erop", grapt Vincent. "Dat had ik gedaan, dus het oefenen gaat er hard aan toe, zeg maar!"

Mary van Stekelenburg
Dat zij een drukke agenda heeft, met De Comsche Hoeve, Café De Fellenoord en de Boxtelse Watermolen onder haar hoede, weerhield Mary van Stekelenburg er niet van om mee te doen aan DWTS. Toen ze werd genomineerd door Elise van Weert vond ze dat ze niet kon weigeren. En dat terwijl Mary vorig jaar, toen haar man Bernard meedeed, nog dacht dat DWTS echt niets voor haar zou zijn. "Ik sta nooit zo graag in de belangstelling", vertelt ze. "Liever blijf ik wat meer op de achtergrond." Dat Marc van den Biggelaar en Hans van Erp haar als potentiële winnares aanwijzen, wuift ze dan ook direct weg. "Nee hoor! Die hebben mij maar even bezig gezien en toen was ik echt alleen nog maar met de basispassen bezig. We moeten nog veel meer leren en dat is echt moeilijk: heb je net de pasjes onder de knie en dan komt er weer iets bij."

Samen met Lambert van Achter, die vorig jaar meedeed en dus, zoals hierboven te lezen is, de mannen van Echdweil nomineerde, danst Mary de jive. "Die dans gaat snel hoor! lacht ze. "Het is echt vermoeiend en ik ben ook geen 18 meer!" Ze heeft zelf nooit dansles gehad en absoluut geen danservaring. "Het lijkt heel makkelijk als je het zo ziet, maar dat valt tegen." Mary en Lambert trainen dan ook flink; twee keer in de week staan ze samen op de dansvloer. "Ik wil natuurlijk wel iets kunnen laten zien straks, iets goeds neerzetten. De show zelf, kijkt ze daar naaruit? "Dat vind ik verschrikkelijk! En dan ben ik ook nog als een van de laatsten aan de beurt, dus ik moet heel lang wachten. Dat maakt het extra spannend. Ze lacht: "Ik heb al tegen Lambert gezegd: 'als ik op slot schiet en alles vergeet, dan gaan we gewoon verder met de polonaise.'"

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>