Luc van Kasteren en Eric van Susante presenteren hun drie JCI Dommelland wijnen
Luc van Kasteren en Eric van Susante presenteren hun drie JCI Dommelland wijnen

Juniorkamer Dommelland verder als JCI Dommelland

Algemeen
BOXTEL - Op verzoek van JCI Nederland - de landelijke overkoepelende organisatie - heeft Juniorkamer Dommelland besloten de naam te veranderen in JCI Dommelland. Om deze nieuwe naam feestelijk in te wijden, introduceert JCI Dommelland een eigen wijnassortiment met daarin een heerlijke witte en rode wijn en proseccowijn! De opbrengst van deze ‘Boxtelse’ wijnen gaat naar de stichting Leergeld Boxtel.

De initialen ‘JCI’ verwijzen naar Junior Chambers International; een wereldwijde netwerkorganisatie waarvan ook alle juniorkamers in Nederland - een kleine honderd in totaal - deel uitmaken. Om het internationale karakter van dit wereldwijde netwerk te benadrukken, heeft JCI Nederland alle afdelingen in Nederland vriendelijk verzocht de initialen JCI in de naam te gaan voeren. Voortaan treedt de Boxtelse afdeling - met ook leden uit de omliggende gemeenten – dan ook naar buiten onder de naam ‘JCI Dommelland’. Overigens verandert enkel en alleen de naam, de doelstellingen blijven hetzelfde. Centraal staat nog altijd de wil om van elkaar te kunnen leren, met natuurlijk volop oog voor het maatschappelijke belang!

Op een nieuwe naam moet natuurlijk geproost worden. Daarom heeft een speciale commissie van JCI Dommelland zich de laatste maanden verdiept in de wereld van de wijnen. Het resultaat is een eigen lijn van drie smakelijke JCI Dommelland-wijnen (wit, rood en prosecco) met een typisch Boxtels karakter. Dit vind je niet alleen terug in de smaak. Ook het etiket is voorzien van een inspirerend Boxtels tintje; een gedicht van de Boxtelse dichter Fons van Asten. Kortom: inspiratie krijg je niet alleen door deze wijn, maar zeker ook van deze wijn. Inspiratie krijg je ook als je weet waar de opbrengst van deze wijn naartoe stroomt: Stichting Leergeld Boxtel!

De introductie van de JCI Dommelland wijnen betekent wel het einde van ‘t Dommeltje; het kenmerkende likeurtje, dat onlosmakelijk verbonden is aan de naam Juniorkamer Dommelland. Met de naam gaat nu ook ‘t Dommeltje ter zielen.

De JCI Dommelland wijnen zijn voor zowel inwoners als ondernemers uitermate geschikt als presentje. Voor een vriend(in), collega of als relatiegeschenk, of misschien als cadeautje voor jezelf. De wijnen kunnen besteld worden via info@jcidommelland.nl. De rode en witte wijn kosten 7 euro per fles. De prosecco kost 9 euro per fles. Daarnaast verkoopt de commissie deze wijnen ook op diverse Boxtelse evenementen die komen gaan.

Na de zomervakantie heeft JCI Dommelland opnieuw een aantal bijzondere initiatieven in de steiger staan. Zoals op zaterdag 9 november het culinaire netwerkevenement Dommelland Culinair met als thema ‘Lekker van Streek’ en de sinterklaas sponsoractie ‘Sint voor ieder kind’. Voor dit laatste initiatief is JCI Dommelland nog op zoek naar sponsoren, die kinderen uit gezinnen met een laag inkomen, maar net niet laag genoeg om in aanmerking te komen voor de Voedselbank en andere hulpinstanties, een onvergetelijke sinterklaas willen bieden. Kijk voor meer informatie over deze actie en over JCI Dommelland in het algemeen op www.jcidommelland.nl.

Uit de krant