Afbeelding

Orgelconcert door Tommy van Doorn in Sint-Petrusbasiliek

Algemeen
BOXTEL - Tommy van Doorn geeft op zondagavond 18 augustus in de Boxtelse Sint-Petrusbasiliek een orgelconcert, georganiseerd door de Stichting Kerkconcerten Boxtel, en voert werken uit van Jeanne Demessieux, Jan Pieterszoon Sweelinck, Nicolaus Bruhns, Bernardo Pasquini, Nicolas de Grigny, Johann Sebastian Bach, Louis Vierne, Henri Mulet en een onbekende middeleeuwse componist.

Het programma is opgebouwd met werken uit diverse stijlperioden van het orgelrepertoire, waarbij veel facetten van het instrument aan bod komen. Als opening en slot zijn drie werken gekozen uit de Franse postromantiek en verder worden twee werken uit de Middeleeuwen/Renaissance en vier werken uit verschillende Baroktradities uitgevoerd.

Tommy van Doorn (1990) uit Liempde had al vroeg de ambitie de muziek in te gaan en begon op zijn zevende met pianolessen. Op zijn zeventiende ging hij in de leer bij organist Jan Verhoeven en kreeg hij naast pianoles ook orgelles in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Daar werd de basis gelegd voor zijn orgelspel in alle belangrijke stijlperiodes en voor de muziektheorie. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma werd Van Doorn in 2009 toegelaten tot het Conservatorium in Tilburg waar hij thans als bijvak piano en als hoofdvak orgel studeert. Daarnaast heeft hij zich verdiept in het bespelen van het Franse drukwindharmonium. Hij volgde cursussen en masterclasses bij diverse bekende organisten in binnen- en buitenland.

Tommy was enkele jaren organist van de Moeder Godskerk in Roosendaal. In december 2012 is hij benoemd als titulair organist van de Sint-Petrusbasiliek te Boxtel, waar hij vaste bespeler is van het monumentale Smitsorgel (1842). Hij treedt op als solist en als begeleider op orgel, harmonium en continuo.

De aanvang van dit orgelconcert is 20.15 uur en het entreegeld bedraagt 7 euro.
Afbeelding

Uit de krant