Gestolen iMac duikt in Boxtel op

Algemeen
BOXTEL – Woensdagochtend werd in Amsterdam de iMac van Basha de Bruijn gestolen. Na aangifte gedaan te hebben bij de Amsterdamse politie zond haar gestolen iMac om 16.00 uur woensdagmiddag ineens een signaal uit. Volgens dit signaal zou de iMac zich in Boxtel bevinden. Omdat de politie volgens haar niet snel genoeg handelde plaatste De Bruijn uit frustratie een bericht op Twitter. Binnen korte tijd reageerden veel twitteraars hierop, ook uit Boxtel.

De Bruijn besloot in de trein te stappen en ging naar het politiebureau in ’s-Hertogenbosch. Hier werd de zaak serieus aangepakt door de aanwezige agent. Er werd een bezoek gebracht aan het adres waar de iMac voor het laatste een signaal uitzond. De bewoner gaf aan dat iemand de iMac had aangeboden, hij vervolgens gezien had dat deze gestolen was en de iMac derhalve niet had aangenomen. Nog dezelfde avond wist de politie de iMac te lokaliseren in Den Haag. De politie in Zuid-Holland werd ingeschakeld en de iMac is op het bewuste adres aangetroffen en in beslag genomen. De Bruijn ontving haar computer nog dezelfde avond terug.

De Bruijn is blij met het snelle handelen van de Bossche politie. “Blij dat de politie in ‘s-Hertogenbosch de zaak wel serieus heeft opgepakt en heeft gedaan wat ze horen te doen, boeven vangen!” Ze twitterde donderdagochtend ‘Dankzij Apple, Whatsapp, Twitter, Facebook en een hele ambitieuze agent een boef vangen. Ik vind het een mooi verhaal.

Uit de krant