SP nog steeds ongerust over leerlingenvervoer Boxtel

Algemeen
BOXTEL – De Boxtelse SP is nog steeds niet gerustgesteld over het leerlingenvervoer voor dit schooljaar. Zij heeft opnieuw schriftelijke vragen gesteld aan het Boxtelse college om meer opheldering te krijgen. Zij wil met name meer uitleg over de medische verklaring die ouders moeten overleggen.

De partij vindt het vreemd dat gedragsdeskundigen zoals psychologen of orthopedagogen volgens de gemeente niet voldoende kunnen vaststellen of een leerling zelfstandig of met begeleiding naar zijn school zou kunnen. “Naar onze mening zijn juist zij, maar ook de school en de ouders, deskundig met betrekking tot wat deze kinderen wel of niet kunnen en welke vorderingen ze maken. Het gaat hier immers om zeer kwetsbare kinderen die een gedragsstoornis hebben (bijvoorbeeld adhd, autisme, Gilles de la Tourette) die meer met hun psyche te maken heeft dan met lichamelijke of verstandelijke gebreken. In dit verband is het natuurlijk uiterst vreemd dat de gemeente voor 24 leerlingen medisch advies opgevraagd heeft bij extern adviseur MO-Zaak”, aldus fractievoorzitter van de SP Eric van den Broek.

Ook willen de socialisten opheldering over de medische verklaring. Volgens enkele ouders zou in een gesprek gezegd zijn dat de verklaring vrijwillig is en niet verplicht, terwijl dit in de communicatie richting de ouders wel verplicht wordt. Tevens zou de verklaring niet door de behandelende arts afgegeven mogen worden wat voor veel onduidelijkheid heeft gezorgd bij de ouders.

Uit de krant