Afbeelding

Veel activiteiten bij kanovereniging De Pagaai in september

Algemeen
BOXTEL - Kanovereniging De Pagaai is dit seizoen, mede door het mooie weer, bezig om vele kanoërs te vermaken met het bekende Rondje Boxtel. De Pagaai heeft de afgelopen periode al veel sportievelingen mogen verwelkomen en de agenda voor de komende periode is ook aardig volgeboekt. Diverse solovaarders en groepen weten de weg naar De Pagaai te vinden om Boxtel van een geheel andere kant te ervaren via de route over de Dommel. Rondje Boxtel is nog te varen tot eind oktober. Voor info en reservering bel 06-20082982 (na 18.00 uur).

Op 1 september staat de jaarlijkse Munseltocht op de planning. Deze tocht wordt gevaren met de bewoners van de woongroep Munsel, in speciaal omgebouwde kano’s tot catamarans waarop de rolstoelers geplaatst worden. Deze tocht gaat vanaf de lagune bij De Pagaai richting de befaamde glijgoot waar na een korte pauze weer terug wordt gevaren naar het clubhuis van De Pagaai, aan de Voetboog.

Het hoogtepunt van het seizoen van De Pagaai is ‘Boxtel by Night’ op 14 september. Tijdens deze activiteit kunnen de kanoërs met verlichte kano’s het rondje Boxtel varen. Deelnemers moeten zich liefst van tevoren opgeven en zelf voor de nodige verlichting zorgen d.m.v. led lampen, zaklampen, theelichten (op batterij) of iets dergelijks. Het is verboden om accu en open vuur te gebruiken.

Na reservering kan men vanaf 18.00 uur de kano komen voorzien van versiering en verlichting, waarna omstreeks 21.30 uur het startsein wordt gegeven voor de tocht. De kosten zijn zeven euro per persoon en met een eigen kano vijf euro per persoon. Tijdens deze avond worden alle bruggen voorzien van sfeervolle verlichting, evenzo het clubgebouw en omgeving van de Pagaai en alle bewoners langs de Dommel wordt verzocht om hun tuin te voorzien van verlichting. De mooist verlichtte tuin komt in aanmerking voor een leuke attentie. De Pagaai zal tevens zorgen voor muziek op diverse plaatsen aan de Dommel, bij het clubhuis speelt de Ducktownband en op het terras van Villa het Hof in het centrum speelt de Red River Band. Bij de glijgoot strooit een disco zijn licht en klanken uit de jaren 50/60 uit over de Dommel. Bij terugkomst kunnen deelnemers en bezoekers nog nagenieten van een drankje en hapje van de aanwezige BBQ. Voor info en reservering, tel na 18.00 uur: 06-20082982.

Uit de krant