Afbeelding

Subsidie voor succesvol Boxtels ondernemersinitiatief

Algemeen
BOXTEL - Een zeldzaam geluid in deze tijd: het opmerkelijke Boxtelse arbeidsmarktportaal www.werkeninboxtel.nl blijkt zó succesvol te zijn, dat er een subsidie voor drie jaar is toegekend door 5* Noordoost Brabant Werkt! in samenwerking met de provincie Noord-Brabant.

www.werkeninboxtel.nl is een initiatief van Boxtelse ondernemers en heeft sinds de lancering in maart al menig werkgever en werknemer bij elkaar gebracht. Zoals Lian Spaninks die zich op een zaterdag inschreef en meteen al zondag het felbegeerde telefoontje kreeg. “Een uitstekend initiatief,” aldus Spaninks. “Deze site wijkt echt af van andere vacaturesites: je kunt je op deze site veel beter profileren.”

“Het unieke van ons concept is dat de samenwerking alle aanwezige bedrijfstakken omvat en niet alleen een bepaald sectorniveau, zoals je wel vaker ziet,” verklaart een van de initiatiefnemers, Els van Esch van Personeels Diensten Centrum (PDC) Boxtel. “Straks krijgen we te maken met vergrijzing en krapte op de arbeidsmarkt. Het is belangrijk voor werkgevers om mensen te binden en te boeien.”

De spelregels zijn simpel: de werkgevers bevinden zich allemaal in de gemeente Boxtel, de werkzoekenden komen uit heel Nederland. De werkgevers plaatsen hun profiel op de website, wat hun een fikse kostenbesparing oplevert en hen zeer vindbaar maakt. Daarnaast kunnen ze in de cv-database actief zoeken naar een geschikte kandidaat. Dit is slechts een kleine greep uit de vele voordelen van deze krachtenbundeling.

www.werkeninboxtel.nl speelt ook in op de actualiteit door naadloos aan te sluiten op het Sociaal Akkoord. Volgens dit Akkoord moeten er o.a. betere afspraken komen over begeleiding van werk naar werk. “En dat is precies ook een van onze pijlers,” legt Van Esch uit. “Het bevorderen van de mobiliteit van baan naar baan. Dat is goed in tijden van krapte, maar zeker ook nu. We willen nog verder: het gaat nu nog uitsluitend om reguliere vacatures, maar daar komen binnenkort reïntegratie en stageplekken bij.”

Uit de krant