Afbeelding

Start van het bridgeseizoen bij BC Revanche met starterscursus

Algemeen
BOXTEL - De Nederlandse Bridgebond kondigde onlangs aan dat in het najaar een televisiecursus zal worden uitgezonden. Hierop heeft Bridgeclub Revanche zich meteen bereid verklaard cursisten opvang, ondersteuning en begeleiding te geven.

Bridgeclub Revanche wil niet wachten op het begin van de uitzendingen en heeft het initiatief genomen om zelf een cursus te gaan verzorgen. In de tweede helft van september gaat bij Bridgeclub Revanche de cursus ‘Startersbridge’ van start. Ook voor mensen die geen enkele kaartervaring hebben, is het mogelijk om in een korte tijd zich de vaardigheden van het bridgespel eigen te maken. Na 10 á 12 lesbijeenkomsten kan men volop meedoen. Daarmee verwerft iedereen zich nieuwe vaardigheden voor een boeiende en plezierige tijdsbesteding. Tegelijk is het een prima kans om nieuwe contacten op te doen.

Door de opzet en organisatie is de cursus bijzonder geschikt voor ouderwordende mensen. Om die reden is gekozen om de cursus zowel overdag als in de avonduren te geven. Het motto waaronder de cursus gegeven wordt is: Bridgen leren door het te doen. De kaarten op tafel en aan de slag…. Vanaf de eerste week !!!!

De lessen worden verzorgd door ervaren leraren en begeleiders. Ze worden gegeven op dinsdagavond om 20.00 uur en donderdagmiddag om 13.30 uur in de Walnoot, Reginahof 1. De lesduur is ongeveer twee uur. De onkosten voor deze starterscursus bedragen € 60,- (inclusief lesmateriaal). De cursus staat uit 10 lessen, waarna u kunt beslissen of/hoe u verder gaat.

Vorig jaar organiseerde Revanche een open bridgedrive op de donderdagmiddag in de Walnoot. Het succes daarvan was zo bevredigend, dat ook in het nieuwe seizoen dit initiatief wordt voortgezet. Gespeeld wordt in de grote zaal van de Walnoot in een serieuze, maar gezellige sfeer volgens het principe van de vrije inloop. Dat wil zeggen:
- iedereen is welkom
- aanmelden vooraf is niet nodig (maar wel handig)
- u komt gewoon als paar of als single (Als u als single komt, moet u zich aanmelden voor donderdag 12.00 uur; wij doen dan ons best om een bridgepartner te vinden)
- een speelmiddag gaat over 6 rondes van 4 spellen
- elke speelmiddag staat op zichzelf, zonder competitieverplichtingen.
De uitslag van de middag is meteen beschikbaar en de onkosten bedragen € 1.50 per persoon. Gestart wordt op donderdag 5 september.

Op donderdagmiddag wordt in de Walnoot ook gebridged door de KBO-bridgeclub. Besloten is om gezamenlijk het winterseizoen te openen met een “Open Openingsdrive”. De aanleiding hiertoe vormen met name opmerkingen en positieve reacties op de drive die de KBO vorig seizoen in het kader van de jubileumviering organiseerde met ondersteuning van Revanche.
Deelname staat open voor alle club- en thuisbridgers. In verband met de organisatie is het deze keer nodig vooraf in te schrijven met opgave van speelsterkte.

Deze openingsdrive vindt plaats op donderdag 12 september in de Walnoot. Aanvang om 13.30 uur. Melden vanaf 13.00 uur. De onkosten bedragen (inclusief een kopje koffie/thee)
€ 2.00 per persoon (leden van de KBO-bridgegroep en BC Revanche zijn hiervan vrijgesteld).


Voor de vijfde keer organiseert Bc Revanche de Walnootdrive, op zondag 6 oktober. Met het bereiken van het eerste lustrum heeft deze drive zich een vaste plaats verworven op de kalender van jaarlijks terugkerende bridge-evenementen in Boxtel en omgeving. In afwijking van de eerdere jaren wordt deze drive deze keer gehouden op de eerste zondag van oktober.

Verdere informatie met betrekking tot Bridgeclub Revanche en voor deelname aan een van deze activiteiten kunt u terecht bij: Annelies van Ewijk, Dianabos 17, Tel: 0411-677732 of email: Ave1952@gmail.com en Bert Hermkens, Schijndelseweg 150, Tel: 0411-674246 of email: bhermkens@home.nl.

Uit de krant