Afbeelding

Softbaldames Ducks winnen van concurrent Neptunus

Algemeen
BOXTEL - Zondag kwamen de dames van Neptunus uit Rotterdam op bezoek in Boxtel, een concurrent waartegen de Boxtelse dames altijd spannende wedstrijden spelen. Ook deze zondag was daar geen uitzondering op. Gelijk in de eerste inning waren het de dames van Neptunus die een voorsprong namen in de wedstrijd.

Op het pitchen van Marleen van Esch werden gelijk twee honkslagen geslagen en door goed loopwerk kwamen deze beide dames ook tot scoren. Ducks moest dus direct vol aan de bak. In de gelijkmakende slagbeurt kwam Inge van Geel, die eerder op de honken was gekomen, over de thuisplaat, gevolgd door Evelien Gerrits. In de tweede inning wist Neptunus nog een keer te scoren. De score bleef aan de Ducks kant steken.

In de vierde inning kwamen Jooske Dörfel en Cloe Hendriks over de thuisplaat op een honkslag van Van Geel. De verdediging van Ducks liet ondertussen wel loopsters toe op de honken, maar Neptunus kwam niet meer tot scoren door goede veldacties. Nadat Gerrits in de vijfde inning nogmaals had gescoord waren het in de zesde inning wederom Dörfel en Hendriks die tot scoren kwamen op een goede tweehonkslag van Rianne Boer, die daarmee de eindstand bepaalde op 7-3 in het voordeel van de Boxtelse dames. Beste slagvrouw aan Boxtelse zijde was Inge van Geel met een gemiddelde van .750. Volgende week staat een bezoek aan de Ridderkerk Rowdies op het programma.

Uit de krant