Samenwerking waterschap en natuurwerkgroep Liempde groot succes

Algemeen
BOXTEL - Dit jaar is door NWG Liempde het initiatief genomen om gronden van Waterschap de Dommel in gebruik te nemen ten behoeve van de natuur. 2013 is het ‘Jaar van de Patrijs’ en ook de honingbijen verdienen extra aandacht. Waterschap De Dommel heeft daar erg positief op gereageerd en heeft drie stroken grond in gebruik gegeven. De gemeente Boxtel was bereid om de kosten van inzaaien & zaad voor haar rekening te nemen, dit in het kader van het Boxtelse plattelandsbeleid, waarbij de gemeente 50% subsidie kreeg van de provincie Noord-Brabant.

Natuurwerkgroep Liempde heeft deze stroken ingezaaid. Door de intensivering van de landbouwgronden zijn dergelijke ruige stroken voor veel diersoorten van levensbelang. Het gaat daarbij met name om de patrijs en veel soorten insecten zoals de honingbij. De stroken zijn door de natuurwerkgroep en het waterschap zodanig gekozen dat ze een maximale bijdrage leveren. Zo is de strook aan de Dommel op Kasteren een echte versterking van de ecologische functie van de Dommel.

Waterschap de Dommel maakt op deze manier haar beleid met betrekking tot samenwerking en biodiversiteit waar. Beide partijen willen dan ook graag deze samenwerking continueren. Op dit moment staat alles in volle bloei zodat de natuur er maximaal van kan profiteren en is de samenwerking ook buiten zichtbaar.

Uit de krant