Afbeelding
Foto: Gemeente Boxtel

Renovatieplan Oosterhof gepresenteerd

Algemeen

Boxtel - Op het gemeentehuis werden maandagmiddag de nieuwe plannen voor Winkelcentrum Oosterhof gepresenteerd. Dat het winkelcentrum aan een opknapbeurt toe was, daar is vrijwel iedereen het mee eens, maar tot vandaag was er nog geen concreet plan waar zowel gemeente, inwoners, winkeliers als de CVvE van het winkelcentrum zich in konden vinden. Dat is er nu wel: een beperkte uitbreiding, zonder Aldi.

Volgens wethouder Eric van den Broek loopt de discussie over het opknappen van het winkelcentrum inmiddels al bijna 20 jaar. Vanwege verschillende redenen werden de plannen steeds in een vroeg stadium als onhaalbaar bestempeld. Zo was er onenigheid over de verkeersveiligheid in nieuwe plannen, maar ook de het aantal vierkante meters waarmee het winkelcentrum kon uitbreiden was lange tijd onderwerp van discussie.

Hoewel het vertrek van Aldi uit het winkelcentrum volgens de betrokken partijen niet de directe aanleiding vormt voor de doorbraak, heeft het er wel aan bijgedragen. Want hoewel het vertrek van de discounter een aderlating voor het winkelcentrum is maakte het ook een veel beperkter uitbreiding mogelijk. Ook het aanstellen van een onafhankelijk tussenpersoon, gevonden in Astrid Kraal die binnenkort de nieuwe gemeentesecretaris is, hielp de nieuwe plannen op weg.

In de nieuwe plannen krijgt het winkelcentrum een beperkte uitbreiding. Ook worden zo'n 27 extra parkeerplekken aangelegd. Die worden aan de noordzijde en westzijde van het winkelcentrum gerealiseerd. Om de verkeerssituatie veiliger te maken wordt aan de Maastrichtsestraat een kleine laad- en loshaven gemaakt. De 'knik' aan de noordkant van het winkelcentrum zal uit het fietspad verdwijnen. Bovendien wordt dit pad volledig vrijstaand. Het gebouw van de voormalige peuterspeelzaal 'Olleke Bolleke' dat Jumbo nu als opslag gebruikt zal plaats maken voor parkeerplekken. Jumbo krijgt er per saldo wel extra ruimte bij. Zoals het er nu naar uitziet wordt de kantine bovenop de huidige winkel gerealiseerd.

De omwonenden die zich maandag meldden tijdens de informatiemarkt in het gemeentehuis zijn overwegend positief dat er eindelijk iets gaat gebeuren met het winkelcentrum. Wel blijven de verkeersveiligheid en het aantal beschikbare parkeerplekken punten van zorg voor hen. Ook Jan de Vreede, voorzitter van Wijkorgaan Boxtel Oost, is gematigd positief.

Op maandag 17 december zullen de gemeente en aannemer Hurks de koopovereenkomst voor de benodigde grond tekenen. Toch tempert de gemeente de verwachting voor wie denkt dat de plannen nu snel rond zijn: de precieze invulling van de plannen moet nu worden uitgewerkt door Hurks en de ondernemers in het winkelcentrum. Als alles meezit kan in mei 2019 de benodigde wijziging voor het bestemmingsplan worden ingediend. Dat zou betekenen dat de verbouwing in het beste geval in de tweede helft van 2019 van start gaat.

Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk