Afbeelding

Waterschap reikt medaille uit aan oud-burgemeester Jan van Homelen

Algemeen
BOXTEL – Oud-burgemeester Jan van Homelen heeft dinsdagmiddag een medaille ontvangen uit handen van watergraaf Peter Glas. Vanwege het 150-jarig bestaan van het waterschap worden er gedurende het jaar medailles uitgereikt aan personen, verenigingen en instellingen waarmee het Waterschap veel samenwerkt. “Je doet het namelijk nooit alleen, maar altijd samen met anderen”, aldus Glas.

Van Homelen werd geroemd door de watergraaf voor zijn jarenlange actieve bijdrage aan het bestuur van het waterschap. “Ook trad je op als klachtenadviseur, mediator bij geschillen en was je de informateur bij de vorming van een coalitie in het waterschapsbestuur. De eerste coalitie waarbij alle tien fracties hun handtekeningen onder het akkoord zette en er dus geen oppositie was.” Het juryrapport was ook duidelijk. “Het is bijzonder prettig samenwerken met Jan, hij is altijd op tijd, goed voorbereid en zelden met een slecht humeur.”

Van Homelen was buitengewoon verrast met zijn onderscheiding. Hij ervaart het werken voor het waterschap minder politiek getint. “Beslissingen worden gedragen door een gedegen onderbouwing en niet door maatschappelijke opvattingen.” Ook roemde de oud-burgemeester de betrokkenheid van de ambtenaren van het waterschap. “Bij waterschap De Dommel is grote betrokkenheid onder de medewerkers. Dat is ook de reden dat ze eens de prijs gewonnen hebben voor beste ambtelijke organisatie van Nederland.”
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant