Logo mooiboxtel.nl
Sport nieuws

Wedstrijdverslagen Taverbo-Sabo

Heren 4 kampioen
Afgelopen weekend werden bij tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo de laatste wedstrijden gespeeld in de najaarscompetitie. Voor heren 4 dat het hele seizoen al fier de ranglijst aanvoert stond er een spannende wedstrijd op het spel. Zij dienden tegen Die Meede uit Made minimaal acht punten te behalen om de promotie naar de 3e klasse in eigen hand te houden. Arjan Versteeden, Thomas Schets en Wilbert van Ruremonde maakten het echter spannend door op een 7-3 te blijven steken. Doordat directe concurrenten Never Despair en Luto behoorlijk wat punten lieten liggen kon de kampioensvlag toch gehesen worden. Hierdoor promoveren de heren samen met teamgenoten Dani de Rooij en Daan de Koning komend seizoen naar de 3e klasse.
Foto: v.l.n.r. Dani de Rooij, Daan de Koning, Thomas Schets, Wilbert van Ruremonde en Arjan Versteeden

Najaarscompetitie zaterdag 1 december
Afgelopen zaterdag reisde het eerste jeugdteam af naar Flash in Eindhoven voor de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie. Lars Strik won al zijn partijen en Rick van der Schoot voegde hier nog twee punten aan toe. Ook de punten van de dubbel werden door de heren mee naar Boxtel genomen. Met deze nipte overwinning eindigen zij samen met teamgenote Nienke Strik op een keurige derde plaats in de ranglijst en handhaaft het eerste jeugdteam zich komend seizoen in de Hoofdklasse.

Verslag Heren 1 zaterdag 1 december
In de laatste competitieronde moest Taverbo-Sabo lijfsbehoud veilig stellen. De uitgangspositie was weliswaar plek twee op de ranglijst, maar alle ploegen stonden zo dicht bij elkaar dat in theorie degradatie nog tot de mogelijkheden behoorde. Vier punten tegen Amstelveen was echter voldoende om absoluut zeker te zijn, zonder naar de uitslagen van de andere wedstrijden te hoeven kijken. Voor Amstelveen was de situatie iets angstiger. Na bijna het hele seizoen op plaats twee te hebben gestaan, kwam degradatie nu heel dichtbij. Een goede uitslag tegen Taverbo en een gunstige uitkomst uit de andere wedstrijden was nodig voor Amstelveen om degradatie te ontlopen.

Taverbo, met Amber van de Velde, Marlotte Staps en Bram Bakker nam gelijk de voorsprong tegen Amstelveen, bestaande uit Brian van den Heuvel, Alex Brandt en Arjan Verburg. Zowel Van de Velde als Staps wonnen in vier games van respectievelijk Van den Heuvel en Brandt. Verburg deed namens Amstelveen iets terug tegen Bakker, maar de dubbel was weer voor Taverbo. Een mooie 1-3 voorsprong, met nog maar een puntje verwijderd van behoud.

Dat puntje kwam snel, want het was Van de Velde die gelijk de 1-4 scoorde tegen Brandt. Daarna wist Van den Heuvel wel te winnen van Bakker. En ook Verburg kon scoren tegen Staps. Zo kon Amstelveen toch nog een paar broodnodige punten bij elkaar schrapen, want alle volgende partijen waren voor Taverbo. In een spannende vijfsetter sleepte Bakker de zege binnen tegen Brandt. Van de Velde boekte haar derde overwinning van de dag tegen Verburg. Staps maakte de 3-7 tegen Van den Heuvel.

Ondertussen had ook JCV zich veilig gespeeld, door 4 punten te pakken tegen kampioen Kluis. Renata en ONI moesten onderling uit gaan maken wie er naast Amstelveen zou gaan degraderen. Alleen een 6-4 overwinning voor Renata zou betekenen dat zowel Renata als ONI zouden degraderen, waarbij Amstelveen gered zou worden. Amstelveen is het hele seizoen al wat gelukkig geweest met opstellingen van tegenstanders en ook nu kwam de redding weer uit onverwachte hoek. De 6-4 overwinning voor Renata op ONI bleek een feit, waardoor deze beide ploegen degraderen. Taverbo eindigt toch wel verdiend op een mooie tweede plaats na een wat moeizaam seizoen.

Auteur: Michel Sperling

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>