Afbeelding

Boek over leven van Verhees gepresenteerd

Algemeen
BOXTEL – In een afgeladen volle zaal van Museum Boxtel (MUBO) werden vrijdag de eerste exemplaren van een nieuw boek over het leven van Boxtelaar Hendrik Verhees uitgereikt. Amateurhistoricus Ruud van Nooijen schreef de afgelopen maanden een boek over het leven van de markante Boxtelaar die cartograaf, vrederechter, landmeetkundige, architect en bestuurder was.

In het kader van zijn tweehonderdste sterfjaar zijn het afgelopen jaar tien deelprojecten uitgevoerd die allemaal met Hendrik Verhees te maken hebben. Het boek ‘Leven, werk en tijdsbeeld van Hendrik Verhees (1744-1813)’ is het negende deelproject dat dit jaar is uitgevoerd. Voorzitter Ton Jonkers toonde zich vooral blij dat het afgelopen jaar de Boxtelse schooljeugd uitgebreid betrokken is bij alle deelprojecten rondom Hendrik Verhees. “Ze zijn bij veel projecten betrokken en hier hebben ze ongetwijfeld veel van opgestoken.”

Ook oud-wethouder Ger van den Oetelaar gaf een vurig betoog over het ontstaan van de ideeën rondom het boek over Verhees. Dit idee ontstond tien jaar geleden al. “En met gouden mensen, een goed idee en de juiste bronnen zie je dat je mooie dingen kan bereiken”, sprak Van den Oetelaar.

Na de overhandiging van de eerste exemplaren konden belangstellenden het boek aanschaffen voor tien euro. Schrijver Van Nooijen signeerde alle verkochte boeken die over de toonbank vlogen. Het boek is nog te koop in de boekhandel op de Markt.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant