Afbeelding

Zet de bloemetjes buiten voor de Sint

Algemeen
BOXTEL - Op 17 november zal Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten een bezoek brengen aan Boxtel. De Goedheiligman zal over de Dommel aankomen en om 12.30 uur aanmeren aan de Deken de Wijsstraat. Hier zal hij officieel worden ontvangen door burgemeester Mark Buijs. Op het podium zal de Sint de kinderen toespreken en sommige speciale Pieten zullen al vanaf 12.00 uur aanwezig zijn om het gezellig te maken.

Wat een vrolijke kleuren! Het feest van en voor de Sint en zijn Pieten staat dit jaar in het teken van bloemen. De Sint komt natuurlijk jaar in jaar uit in november naar Nederland en ziet ons landje dan wat grauw en grijs. De blaadjes zijn al van de bomen gevallen en vaak is het al wat kouder en regenachtiger. En dat terwijl we natuurlijk blij zijn met zijn komst en ons verheugen op wederom een hoop gezellige dagen.

Na zijn lange tocht over zee gaan we de Sint in Boxtel dit jaar verrassen met nog een zee! Een zee aan bloemen. Wat een pracht en wat een kleur. Wat een vrolijkheid en wat een gezelligheid. Wij laten de zon schijnen in Boxtel ook al regent het pijpenstelen. We nodigen iedereen uit om de meest mooie bloemen te plakken en te knippen of de paraplu’s van de papa’s en mama’s om te toveren tot grote bloemen. Je eigen gezicht schminken als kleurige bloem, mooie bloemen op grote stelen of leuke hoeden of jassen met bloemen. Het kan en het mag allemaal.

Om Sinterklaas een geweldige fleurige en kleurige intocht te bezorgen hebben we een wedstrijd bedacht. Maak de Sint blij met de meest originele en kleurige bloem! Je mag echte bloemen meenemen maar je mag natuurlijk ook een mooie bloem tekenen of knutselen of jezelf als bloem verkleden.

We hopen dat we echt een ‘zee aan bloemen’ kunnen verzamelen tijdens de intocht. De makers van de mooiste bloemen worden door de Pieten op het podium gevraagd en natuurlijk in het zonnetje gezet!

De intocht wordt extra speciaal omdat de nieuwe burgemeester Mark Buijs de Sint namens alle kinderen en de gemeente Boxtel een Gouden Bloem zal overhandigen! Met de Gouden Bloem als symbool geeft de burgemeester de sleutel van Boxtel aan de Sint en zijn Pieten.

Na het officiële gedeelte op het podium zal de Sint in zijn koets plaats nemen en vanuit de Deken de Wijsstraat via de Molenstraat, Rechterstraat en Rozemarijnstraat, onder muzikale begeleiding van Boxtels Harmonie, naar het gemeentehuis rijden voor zijn receptie. De kinderen kunnen hem in de hal van het gemeentehuis tot 15.00 uur persoonlijk de hand schudden en krijgen daar een traktatie.

De route loopt dit jaar door het Boxtels winkelcentrum. Alle winkels zijn dit jaar open en de winkeliersvereniging verzorgt een aantal verrassingen.

Uit de krant