Afbeelding

Gildediner met thema Hendrik Verhees

Algemeen
BOXTEL - Het derde Gildediner afgelopen weekend kreeg als thema Hendrik Verhees. Deze bekende Boxtelaar leefde van 1744 tot 1813. In Gildehuis Grandcafé Rembrandt waanden de deelnemers zich tweehonderd jaar terug in de tijd. Omroeper Ruud van Casteren stelde de gasten voor aan de Gildekoning en zijn Koningin, Joris en Aagje van Os-Verstegen. Ook Hendrik Verhees zelf was aanwezig.

Nadat de gasten een bittertje hadden ontvangen werden de ze door de hofhouding naar hun plaats gebracht. Jeugd-tambour Niels van de Wal opende de avond met een schitterende mars waarna het eten werd opgediend. Tijdens het diner was er muzikale opluistering door pianist Pepijn de Brouwer uit Boxtel.

Na een overheerlijke bospaddenstoelensoep als voorgerecht gaf Pepijn een miniconcert en werd aansluitend de film over het leven van Hendrik Verhees gedraaid. Voor het dessert had Angelique Doevendans speciaal van marsepein het silhouet van hendrik Verhees met de hand uitgesneden. Tegen de klok van half twaalf werd de avond afgesloten door het zingen van het Gildelied.
Afbeelding

Uit de krant