Afbeelding

BALANS teleurgesteld in negeren wens Jan Vervoorn door presidium

Algemeen
BOXTEL – BALANS is teleurgesteld dat het ingediende verzoek tot ontslag van raadslid Jan Vervoorn en de gelijktijdige benoeming van diens opvolger Wim van der Zanden niet door het presidium wordt gehonoreerd. Dit terwijl het procedureel geen enkel probleem is aldus BALANS.

Beoogd opvolger Van der Zanden heeft woensdag van de voorzitter van het presidium, burgemeester Mark Buijs, telefonisch vernomen dat er geen meerderheid is in het presidium voor zijn voorstel en derhalve de legitieme wens van raadslid Vervoorn niet gehonoreerd wordt en het presidium besloten heeft dat de ‘wisseling van de wacht’ als eerste punt wordt geagendeerd voor de reguliere raadsvergadering van eind november. BALANS had het verzoek ingediend om voorafgaand aan de tweede vergadering omtrent de begroting Jan Vervoorn als raadslid te ontslaan en zijn vervanger Wim van der Zanden te benoemen.

BALANS is teleurgesteld dat het presidium de wens van haar raadslid Vervoorn niet respecteert en honoreert. “Dit is een volgende zwarte bladzijde in de Boxtelse politieke spelletjes van de afgelopen drie maanden”, aldus BALANS in een persbericht.

Uit de krant