Afbeelding

Fietsersbond repareert fietsverlichting

Algemeen
BOXTEL - De Fietsersbond organiseert op zaterdag 9 november een reparatieactie fietsverlichting. Iedereen kan gratis zijn fietsverlichting laten repareren. Ook geeft de Fietsersbond handige reparatie- en aankooptips. Voor gratis reparatie of informatie staat de Fietsersbond van 11.00u-15.00u op de hoek van de Baanderheerenweg en de Van Beekstraat. De actie maakt deel uit van de campagne ‘ik wil je zien’.

Jongeren fietsen vaak in het donker en lang niet altijd met licht. Het kan knap lastig zijn om te zorgen dat je fietsverlichting altijd werkt, zo weet de Fietsersbond uit eigen ervaring. Daarom organiseert zij deze reparatieactie en campagne om te zorgen dat mensen elkaar aansporen en helpen om te fietsen met verlichting. ‘Ik wil je zien’ is het motto van de campagne. Want fietsen met licht is relaxed. Zo kom je veilig en zonder boete thuis. En houd je geld over om samen leuke dingen te doen.

Op www.ikwiljezien.nl is informatie te vinden over goede fietsverlichting. Ook is hier informatie te vinden over regels en boetes. ‘Ik wil je zien’ is een campagne van de Fietsersbond, financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De Fietsersbond werkt hierbij o.a. samen met de Regionale Organen Verkeersveiligheid, gemeenten, VVN, fietsenstallingen, de fietsvakhandel en leveranciers van fietsverlichting.

Uit de krant