Afbeelding

Inch met nieuwe single Big Spender

Algemeen
BOXTEL – De Boxtelse zangeres INCH, die enkele jaren deel heeft uitgemaakt van het populaire duo Maywood, staat al weer enige tijd op eigen benen. In de zomer van 2012 scoorde ze een hit met ‘Rio’ (Top 100) en in de zomer van 2013 volgde ‘Late at night’, een hit in vooral de Mediterrane landen. Het nummer bereikte de nummer 3 positie in de Mallorca Mega Top 50.

Inch heeft de wereldhit ‘Big Spender’ van Shirley Bassey in een nieuw jasje gegoten. Na het succes van ‘Late at Night’ werd door producer Roel Jongenelen opnieuw de samenwerking gezocht met de jongens van Sonic Solutions en is deze single wederom een eigentijdse versie geworden die staat als een huis.

De clip is opgenomen met muzikanten als John van de Ven (piano) én Floor de Wild van 12 jaar oud. Zij begon op haar zesde met drummen en speelt nu in het jeugdorkest van de Glidenbonds Harmonie van Boxtel. Ook Roel Jongenelen, producer en bassist van VOF de Kunst, zien we in de clip als saxofonist. Als trompettist Frans Godfroy, Frans speelt hier in Boxtel als trompettist in de “Stipe Big Band”. De 22 jarige Raymond Sprenkeler uit Boxtel zien we in de videoclip als contrabassist. Raymond is op 15 jarige leeftijd begonnen met het bespelen van de basgitaar en later ook de contrabas.

Haar nieuwe single ‘Big Spender’ zal verschijnen in heel Europa en is verkrijgbaar bij de betere cd-speciaalzaken en te downloaden via alle download portals zoals iTunes, Radio538, SBS6 en Downloadmusic. Meer informatie over INCH valt te lezen op www.inch.nu of volg haar via Twitter @Official_Inch of Facebook en Inge van Apollo. De clip is op Youtube te zien.

Uit de krant