Afbeelding

Aantal verantwoorde producten in Boxtelse supers meer gestegen dan landelijk

Algemeen
BOXTEL - Vrijwilligers hebben voor Milieudefensie weer het aantal biologische en Fair Trade producten in de supermarkten van Boxtel geteld. In september speurden vrijwilligers Micheline Leemans, Marjo Roelofs en David Andreae voor de elfde keer nauwkeurig langs alle schappen van de zes supers in Boxtel en Liempde. Ondanks de economische crisis is het aantal verantwoorde producten in Boxtel gestegen met 30% sinds vorig jaar, meer dan de landelijk gemiddelde.

Tijdens deze jaarlijkse actie van Milieudefensie werden landelijk door 200 vrijwilligers het aantal EKO-producten en het aantal Fair Trade producten in 480 supermarkten over het hele land geteld. De resultaten staan op internet (www.milieudefensie.nl). Het doel is de supermarktketens te stimuleren om meer van deze producten in hun pakket op te nemen. Dit jaar was Plus de keten die het beste is in Fair Trade producten. De Hoogvliet keten was de beste in biologische producten.

Fair Trade producten zijn onder eerlijke voorwaarden ingekocht in ontwikkelingslanden. Onderzoek naar de impact van 20 jaar FairTrade laat zien dat de levensstandaard van boeren verbetert door investeringen in hun bedrijf en hun leefomstandigheden. Het is niet voor niets dat Boxtel sinds kort het etiket “Fair Trade gemeente” mag dragen.

De Boxtelse supermarkten doen het goed ten opzichte van de landelijke resultaten. Zo staat Plus in de top10 van Noord-Brabant voor het aantal Fair Trade producten en Jumbo en Albert Heijn hebben een plaatsje in de Noord-Brabantse top 10 wat betreft het aantal biologische producten in de schappen.

Uit de krant