Afbeelding

Gemeente, BOM en MSB ondertekenen overeenkomst

Algemeen
BOXTEL – De gemeente Boxtel, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en Milieu Service Brabant (MSB) hebben donderdagmiddag een overeenkomst getekend. Met de overeenkomst verkoopt MSB een deel van zijn grond aan de gemeente Boxtel die de grond wil gebruiken voor het aanleggen van de nieuwe verbindingsweg tussen het industrieterrein en Kalksheuvel, de VLK.

Ook gaat MSB de shredder, die de gemeente al jaren liever arm dan rijk is, verplaatsen naar een andere gemeente waar deze bedrijfsactiviteit beter in het bestemmingsplan past. De deal wordt mede gefinancierd door de BOM die in Boxtel belast is met het herstructureren van het bedrijventerrein.

“Het was een zware klus voor de gemeente en we hadden veel vraagtekens bij aanvang van het dossier. Uiteindelijk hebben we van de raad en de commissie veel lof en waardering ontvangen voor de inhoud van de overeenkomst”, aldus wethouder Van de Langenberg. “We zijn ruim 1,5 jaar bezig geweest met deze deal. De BOM is er voor de ondernemers en dus hebben we Henk (eigenaar MSB) ondersteund”, licht Van der Heijden van de BOM toe. “Het is een unieke en fantastische samenwerking”, sloot Henk Wagenaars tevreden af waarna de ondertekening plaatsvond.
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant