Eerste zege DVG geeft vertrouwen

Algemeen
LIEMPDE - De stijgende lijn van de afgelopen weken vertaalde zich zondag tegen SCMH uit Maria-Heide in een klinkende overwinning. DVG behaalde een eerste zege die meteen royaal uitviel, 4-1. Op de helft van de competitie heeft DVG nog steeds de rode lantaarn in haar bezit, maar DVG heeft nu extra vertrouwen getankt en de tweede ronde biedt nog volop perspectief. De Liempdenaren, vorig jaar vierde op de ranglijst, richten zich naar boven en kunnen nog veel punten halen.

De laatste weken vertoonde DVG een betere vorm, maar de nummers 1 en 2 van de ranglijst bleken nog te sterk. Middenmotor SCMH ontmoette een goed gemotiveerde thuisploeg, die met name in de tweede helft veel sterker was. De eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer en er ontstonden aan beide kanten kleine mogelijkheden. Het spel was nog niet best, maar de laatste tien minuten voor de rust waren een voorbode van wat er daarna zou komen. DVG kreeg ineens enkele flinke kansen door Bart de Windt, Bas van Houtum en Martijn Caarls, maar de ruststand bleef 0-0.

Na rust ging DVG onverdroten verder en na kansen van Rik van Ruremonde en Martijn Caarls kon de voorsprong niet uitblijven. Na een hele mooie aanval over links met Rik van Ruremonde en Peter Versantvoort kon Bart de Windt met en heel beheerst tikje, achter het standbeen langs, 1-0 scoren. Meteen daarna kwam Bart de Windt weer in scoringspositie maar zijn inzet belandde tegen de paal. Uit het niets kwam de gelijkmaker binnenvallen. In een onoverzichtelijke situatie maakte doelman Ronald Martens een lichte overtreding en Carli van Asseldonk liet dit buitenkansje van 11 meter niet onbenut : 1-1.

De strijd werd feller en SCMH aanvaller Pim van den Berg kon zich niet beheersen en zag in de 58e minuut rood. Was DVG het kwartier daarvoor al sterker, in deze overtal situatie werd het klasseverschil nog groter en kregen de Liempdenaren met goed spel een groot overwicht. Met een vrije trap in de 68e minuut op 22 meter van de goal kreeg specialist Peter Versantvoort een kolfje naar zijn hand: 2-1 in de uiterste hoek. Nog even prikte SCMH met een schot tegen de paal door Carli van Asseldonk en een prachtige kopbal door Koen van Asseldonk, waarop doelman Ronald Martens liet zien een goede vervanger te zijn van de geblesseerde Sander van Eeuwijk.

Het laatste kwartier waren de schijnwerpers gericht op Twan van de Broek. Deze A1 speler die in de rust de geblesseerde Tarn van de Wiel verving maakte in de 73e en 75e minuut 3-1 en 4-1 en ook kopte hij nog op de lat en maakte hij met zijn derde bijna een hattrick, maar de goed leidende scheidsrechter Kerkhof had al voor een overtreding gefloten. De in de tweede helft uitblinkende Bart de Windt en Wilco Voets waren de voorbereiders van de doelpunten van Twan van de Broek.

DVG sluipt door deze overwinning richting de nummers 11 en 10 op de ranglijst en zolang deze in het vizier blijven hoeft DVG niet te wanhopen. Volgende week voetbalt DVG weer in Liempde tegen FC Schadewijk, de nummer 10. Uit werd in Oss nipt en onverdiend verloren met 4-3. Man of the match was Wilco Voets.

DVG 2 boekte thuis wederom een overwinning. Nu werd Avanti aan de zegekar gebonden. Roel van de Sande en Thijs van Dongen waren de Liempdse goalgetters, terwijl routinier Freek van Kempen heerste als een kapitein op het veld en man of the match was.

De DVG dames konden het niet bolwerken tegen Nijnsel. De acht geblesseerden speelde DVG parten. Bij rust was de eindstand al bereikt: 1-4. De Liempdse treffer kwam op naam van Tessa Schellekens. De tweede helft liep door veel inzet de achterstand niet hoger op. Vrouw van de wedstrijd was Miranda van der Leest.