SP richt Werkgroep Kinderen en Armoede op

Algemeen
BOXTEL - In juni is het rapport “Kinderen in armoede in Nederland” van de Kinderombudsman verschenen. Hierin wordt onder andere aangegeven dat 1 op de 9 kinderen in Nederland in armoede leeft. Door het gebrek aan geld ontbreken vaak de mogelijkheden om de kinderen in staat te stellen om leuke dingen te doen zoals sport, uitjes of het vieren van een verjaardag.

Mede in verband hiermee is onlangs binnen de SP in Boxtel een werkgroep opgericht die zich richt op het (blijvend) onder de aandacht brengen van de gevolgen van armoede onder kinderen. De werkgroep zal vooral activiteiten ontplooien om, waar zij dit kan, deze gevolgen te beperken.

Een eerste actie heeft ondertussen al plaatsgevonden. Daarbij zijn vrijkaarten verstrekt aan 42 (door de Voedselbank geselecteerde) kinderen en hun begeleiders om het Sinterklaasfeest in De Rots afgelopen november bij te wonen. Voor de toekomst wordt bijvoorbeeld gedacht aan het organiseren of ondersteunen van uitstapjes naar musea, sportcentra en dergelijke. Daarnaast wordt momenteel nagedacht over ondersteuning “op maat”, dat wil zeggen meer op de persoon gericht. Hierbij zal natuurlijk ook gebruik worden gemaakt van partijen die al bekend zijn met de doelgroep.

Om geld in te zamelen zal de werkgroep op 14 december met een stand in De Rots tweedehands schaatsen en andere wintersportartikelen gaan verkopen. In verband hiermee vragen zij mensen die schaatsen en andere wintersportartikelen hebben die ze niet meer gebruiken, af te staan zodat ze voor dit goede doel kunnen worden verkocht. Inlevering van de spullen kan op de hierna genoemde adressen en tijden:
Oosterpad 8; maandag 9 t/m vrijdag 13 december tussen 12:00 en 20:00 uur
Europalaan 174; dinsdag 10 december tussen 10:00 en 19:30 uur
Van Leeuwenstraat 64; woensdag 11 december tussen 18:00 en 21:00 uur
Breukelsestraat 126; vrijdag 13 december tussen 12:00 uur en 16:00 uur.

Uit de krant