Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 31664a
Foto: Ruud van Casteren
Carnaval

'Miscommunicatie' leidt tot probleem bouwers carnavalswagens

Boxtel - Ook dit jaar hebben Boxtelse bouwers van carnavalswagens weer grote moeite om geschikte bouw- en stallocaties te vinden voor hun bouwwerken. Dit ondanks de poging die wethouder Marusjka Lestrade vorig jaar al deed om samen met de verenigingen en Stichting Openbaar Carnaval (SOC) een inventarisatie op te maken met de wensen van de wagenbouwers om zo tot een oplossing te komen. Door een misser in de overdracht tijdens de bestuurswissel bij het SOC is die inventarisatie echter nooit bij de wethouder terechtgekomen.

Veel carnavalsclubs hebben grote moeite een geschikte bouw- en stallocatie te vinden voor hun carnavalswagen. Als gevolg daarvan haken wagenbouwers af of bouwen ze een fors kleinere wagen dan ze oorspronkelijk van plan waren.

Het probleem rond het vinden van geschikte bouwlocaties werd in juli vorig jaar al aangekaart door BALANS. Daarop gaf wethouder Marusjka Lestrade aan in overleg te gaan met de wagenbouwers en SOC om de wensen van de carnavalsverenigingen te inventariseren. Hoewel dit overleg niet soepel tot stand kwam, zaten verschillende clubs eind 2017 met de gemeente om de tafel. Daar werd, zo meldde de wethouder vorige week dinsdag tijdens de algemene beschouwingen, afgesproken dat er een lijst met suggesties en wensen vanuit de carnavalsverenigingen naar de gemeente gestuurd zou worden zodat de wethouder actie kon ondernemen.

Die lijst is echter nooit aangekomen, gaf Lestrade aan. Navraag leert dat de lijst wel werd opgesteld, maar dat die bij de 'machtsoverdracht' van oud SOC-voorzitter Jan de Koning naar Frank van Heesch waarschijnlijk in een lade is blijven liggen. Het SOC is inmiddels gewezen op dit probleem en heeft alles op alles gezet om het vervolgoverleg toch zo snel mogelijk te laten plaatsvinden.

Als gevolg van de miscommunicatie zitten diverse wagenbouwers dit jaar wederom zonder geschikte bouwlocatie. Daarom hebben zij hun plannen moeten aanpassen of zijn ze zelfs helemaal afgehaakt wat betreft het bouwen van een carnavalswagen. Rick de Jong van CV Gin Verstand is één van de bouwers die de plannen moesten wijzigen omdat er geen geschikte bouw-/stalplaats gevonden werd. Hij laat weten dat zijn vereniging al enige tijd met het bouwen van een wagen bezig is. Die zal dit jaar wel een stuk kleiner worden dan wat Boxtelaren van zijn club gewend zijn. De wagen was bij het vinden van een andere bouwlocatie waarschijnlijk groter geworden, zo vertelt hij. De Jong wil echter niet met de vinger wijzen en hoopt dat het overleg er nu snel komt zodat de problemen rondom het vinden van een goede bouwplaats het volgend jaar voorgoed achter de rug zijn.

De gemeente laat weten nog geen datum voor dit overleg gepland te hebben. Het SOC heeft niet gereageerd op de vragen die deze krant heeft gesteld.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>