Fanfare Concordia start jubileumjaar met concert “best of 140”

Algemeen
LIEMPDE - Fanfare Concordia Liempde staat in 2014 garant voor maar liefst 140 jaar muzikale activiteiten binnen de Liempdse gemeenschap. Dit gaat natuurlijk groots gevierd worden met diverse activiteiten door het jaar heen.

Op 11 januari 2014 wordt het startschot aan het jubileumjaar gegeven middels het jubileumconcert “Best of 140”. Tijdens dit concert passeren de favoriete muziekstukken uit het verleden de revue. Elke sectie uit de fanfare heeft een muziekwerk gekozen dat juist zij speciaal vonden en de slagwerkgroep zelfs enkele stukken.

Noemenswaardig is dat het oudst meespelende lid, Marinus van de Sande, samen met zijn mede-bassist Henk van der Steen, een heel oud nummer uit de kast heeft getoverd. Omstreeks 1949 speelde Marinus als beginnend muzikant de derde bugelpartij van het sprookjesachtige ‘Doornroosjes Bruidsvaart’. En ook nu speelt Marinus het stuk mee, alleen op de Es-Bas. Opvallend is ook dat elke muzieksectie het muziekstuk waarin zij zelf in de hoofdrol staan op ludieke wijze zal aankondigen.

Dit speciale jubileumconcert, de aftrap van het jubileumjaar, mag u zeker niet missen! Het concert vindt plaats op zaterdagavond 11 januari 2014 in De Serenade, Oude Dijk 117 te Liempde. Vanaf 19.30 uur bent u welkom, het concert vangt aan om 20.00 uur en natuurlijk is de toegang gratis.

Uit de krant