Afbeelding

Gevarieerd schilderwerk van Birgitta Dekkers

Algemeen
BOXTEL - Van 6 tot en met 30 januari hangt er in de bibliotheek in Boxtel creatief werk van de hand van Birgitta Dekkers. Haar oeuvre bestaat uit gevarieerd werk, van realistische natuurscènes tot kleurrijke - bijna cartooneske - voorstellingen van dieren en mensen. De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens openingsuren.

Al in haar jeugd was Birgitta actief met schilderen en had ze de vurige wens naar de kunstacademie te gaan. Zij werd echter sterk geadviseerd een ‘écht’ beroep te kiezen en ging de verpleging in. Toen jaren later de kinderen het huis uit waren, had ze tijd over. Mede door tripjes naar de Franse Morvan pakte Dekkers haar oude hobby weer op.

Door thuisstudie en het volgen van cursussen bracht Birgitta zichzelf tot het huidige niveau. De grootste inspiratiebron voor Birgitta bij het schilderen is de natuur; met name de werking van licht vindt zij fascinerend.

Birgitta heeft een duidelijke mening over kunst: “Kunst moet toegankelijk zijn voor iedereen: het is van alle tijden en zorgt voor een opgeruimde geest. Kunst is geen luxe, maar een noodzaak om je goed te kunnen voelen. Ik schilder met gevoel en beleef daar veel plezier aan. Het is ontzettend fijn om te merken dat anderen blij worden van mijn werken”, aldus de kunstenares.

De openingstijden van de bibliotheek in Boxtel zijn:
Maandag t/m donderdag: 10.00 – 17.30 uur
Vrijdag: 10.00 – 20.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 14.30 uur

Uit de krant