Afbeelding

Balans blijft zich hard maken voor schaatsbaan

Algemeen
BOXTEL - BALANS heeft zich de afgelopen tijd ingezet om een schaatsbaan voor de jeugd te realiseren. Het is de partij echter niet gelukt om dit nog in 2013 of begin 2014 te realiseren, maar zij denken een goede basis gelegd te hebben om later dit jaar alsnog een schaatsbaan in Boxtel te laten verschijnen.

Eind 2012 heeft BALANS een enquête gehouden voor een schaatsbaan. De uitslag leverde veel bruikbare informatie op en toonde een overweldigend ‘ja’ aan. In meerderheid kozen de deelnemers voor de Markt als de meest wenselijke plaats. Belangrijker was nog, dat veel Boxtelse burgers en ondernemers bereid bleken om hiervoor hun handen uit de mouwen te steken of een financiële bijdrage te verlenen. De Markt genoot hun voorkeur mede vanwege de gezellige horecagelegenheden, zodat ouders en grootouders, onder het genot van ‘koek en zopie’, tegelijkertijd van hun schaatsende kinderen zouden kunnen genieten.

“De gemeente zag echter het verplaatsen van de weekmarkt als een onneembaar obstakel, net als het vervallen van de parkeerplaatsen op de Markt”, aldus de partij. “Wij zien nu mogelijkheden om de schaatsbaan bij De Croonpassage te plaatsen, op het pleintje voor de deur van Brownies en Downies.”

“Na overleg met Ice Events, VVE De Croon en de vertegenwoordigers van de markthoreca zijn we op zoek gegaan naar sponsoren. Het is helaas op zo’n korte termijn niet gelukt om voldoende financiële middelen te krijgen.” Voorlopig komt er dus geen schaatsbaan in het Boxtelse centrum. De partij heeft er echter alle vertrouwen in dat dit in de nabije toekomst alsnog gerealiseerd gaat worden. “Wij vertrouwen er op dat in 2014 een lang gekoesterde wens van BALANS werkelijkheid wordt: een schaatsbaan in het Boxtelse centrum. We hopen tegen die tijd ook op een meedenkende gemeente”, besluit Balans in haar bericht.

Uit de krant