Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 4c2815
Foto: Nellie Timmermans
Column

Column Nellie Timmermans;Rust en humor…. Twee mooie ingrediënten

Rust en humor…. Twee mooie ingrediënten

Dit stel kwam nu eens mooi op tijd. Vaak is het zo jammer dat mensen bij relatieproblemen pas zo laat aankloppen voor hulp dat er voor een van hen  niet veel ruimte meer is om te experimenteren met nieuw gedrag. De moed zakt hen in de schoenen of zit daar al ergens….

In dit geval waren de partners eigenlijk heel blij met elkaar, wilden geen van beiden scheiden, maar waren al jaren ook ontevreden hoe het allemaal liep. De omstandigheden waren bepaald niet optimaal. Ze hadden allebei hun rugzakje uit het verleden, waar ze zo goed mogelijk mee om gingen.

Ze hadden wel allebei een goede baan waarin ze hun ei kwijt konden en hobby's hadden ze ook. Maar daar kwamen ze nauwelijks aan toe, omdat hun gezinsleven extreem druk was.
Ze hadden 4 kinderen en met alle 4 was wel wat  aan de hand. De een had Asperger met hoog begaafdheid, de ander ADHD, lichamelijk was er ook nog van alles aan de hand. Een kind was ook nog lichamelijk gehandicapt.

Als ze niet met het ene kind naar de psychiater moesten, dan moesten ze wel met het andere kind naar een andere therapeut, een fysiotherapeut of hadden ze overleg met de gemeente over een toeslag waar ze recht op hadden. De kinderen die op zichzelf niet gemakkelijk waren met hun stoornissen, reageerden ook nog op elkaar, waardoor pittig gedrag van de een werd overgebracht op de ander, met alle gedoe van dien.

Al jaren hadden ze op deze manier overleefd, maar plezier was er nauwelijks. Ik ging op zoek naar hun sterke eigenschappen en kon hen met enkele kleine adviezen zodanig helpen dat ze ook meer rust konden vinden. En meer rust bij de ouders, geeft ook altijd meer rust bij de kinderen. 

Er waren ook nog specifieke andere dingen die bijdroegen tot die rust, en verder had ik nog een ingrediënt ontdekt dat ze meer konden gebruiken: humor! Dat was een gouden greep.
Na het 1e gesprek ging het al direct een stuk beter. En zijzelf hadden er het maximale mee gedaan, hadden ook weer zin in feestjes.

Ik kan in deze gevallen minder aanreiken (het is voor mij dus moeilijker) maar uiteindelijk  bereiken we meer omdat er een sterkte wil is er samen uit te komen. Daar draait alles om.

Interpunctie
Smientdonk 2
5467 CA  Veghel
Privé  0413-310795 of 06-21.59.24.35.   
www.stief-gezin.nl


 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>