Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 56fd06
Foto: Team Invicta
Sport nieuws

Weer podium voor Invicta-renner Klaas Groenen

Boxtel/Woerden - Na zijn overwinning in de Uiterwaardencross Zaltbommel van zaterdag 19 oktober moest de Boxtelse Klaas Groenen stevig aan zijn herstel werken om op dinsdag 23 oktober fit aan de start te komen van de 18e Nacht van Woerden.

Om 22.15 uur startte Klaas met meer dan tachtig amateurrenners op het mooie, doch moeilijk passeerbare veldparcours van Woerden. De organisatie had een technisch traject van 3 km uitgezet; met redelijk veel verharde stukken. 

Al snel ontstond, mede door kopwerk van Klaas Groenen, een groep van zes renners, die zich afscheidde van de rest van de deelnemers. Na enkele demarrages van Klaas Groenen bleven drie renners in de kopgroep over. Groenen bleef proberen om weg te geraken van Yannick Runhart en Dennis van de Kruisweg. Laatstgenoemde moest uiteindelijk afhaken. 

In de laatste ronde moest Klaas Groenen alle energie bijeen vergaren om nationaal kampioen Runhart bij te blijven. Net voor de laatste beklimming van de 'brug' corrigeerde Klaas een stuurfout, waardoor hij dicht bij Runhart bleef. De slimme Yannick Runhart won op de meet met een wiellengte van Invicta-renner Klaas Groenen.

Na de huldiging meldde Klaas: "Yannick heeft gewonnen, omdat hij slim heeft gereden. Dat moet ik zeker nog leren. Ik heb de koers gemaakt, maar niet gewonnen. Toch ben ik tevreden met mijn 2e plaats".

Zondag 27 oktober aanstaande start Klaas Groenen om 14.45 uur in Alphen bij het Regionaal Kampioenschap van Zuid-Nederland 'Dwars door het Zand'. 
 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>