archieffoto van de treinramp in 1989
archieffoto van de treinramp in 1989

Geen verhoogd risico door extra goederentreinen door Boxtel

Algemeen
BOXTEL - Dinsdagavond heeft de PvdA/GL enkele vragen gesteld in de gemeenteraad over de extra goederentreinen die de komende jaren door Boxtel gaan denderen. Enkele partijen maken zich zorgen over de giftreinen. Boxtel is in het verleden al meerdere keren ontsnapt aan een grote ramp. ?

Hans Maassen van de PvdA/GL vroeg zich af of het niet nodig is om het brandweerkorps te vergroten, eventueel met andere gemeenten die ook aan het spoor liggen. Volgens burgemeester Mark Buijs treft de NS de nodige maatregelen om het gevaar te verkleinen. Zo zullen wagons met gevaarlijke stoffen niet aaneengesloten gekoppeld worden, maar zullen er wagons met andere goederen tussen geplaatst worden. Buijs kondigde ook aan met de veiligheidsregio overleg te plegen wat nog meer gedaan kan worden om de risico’s zoveel mogelijk in te perken. 

Als de werkzaamheden aan het spoor in Duitsland over enkele jaren zijn afgerond dan zullen de goederentreinen weer over de betuwelijn rijden en verdwijnen de extra treinen die de komende jaren door Boxtel gaan rijden. 

Uit de krant