Afbeelding

BALANS wil Blurptent terug met carnaval

Algemeen
BOXTEL – Door de nieuwe drank- en horecawet dreigt een groep jongeren met carnaval tussen wal en schip te vallen. Door de verhoging voor het kopen van alcohol naar 18 jaar kunnen jongeren tot 18 jaar niet overal terecht bij de Boxtelse horeca. B-Town was in no-time uitverkocht waardoor een grote groep jongeren tussen 14 en 18 jaar nu geen geschikte plek heeft om carnaval te vieren.

Balans heeft hierover aan de bel getrokken bij het college van B&W van Boxtel. De partij vraagt het college om in gesprek te gaan met Stichting Openbaar Carnaval, Stichting Openbaar Jeugd Carnaval, carnavalsverenigingen en de Boxtelse horeca en zich in te spannen om toch iets voor deze jeugd te betekenen. “Wij zouden het toejuichen als U dit actief oppakt om samen met alle Waggelinden een soort blurptent in 2014 te laten verschijnen waardoor onze jeugd van 14-18 jaar niet op straat moet gaan zwerven, maar carnaval kan vieren met leeftijdsgenoten.”

“Wij hopen dat U zich samen met de genoemde organisaties in wil spannen om naast de Kwekpoel en B-Town in 2014 ook een blurptent te realiseren, zodat alle inden en donsinden een spetterend carnaval 2014 mogen vieren.”

Uit de krant