Afbeelding

Racketlon kennismakingsdag bij Sporthal De Braken

Algemeen
BOXTEL - Bent u een racketsportliefhebber? Dan is racketlon echt iets voor u. Twee tennissters uit ’s-Hertogenbosch, Laura Smits en Eefje Henkelman, organiseren op zaterdag 22 februari een kennismakingsdag voor iedereen die racketlon een keer wil proberen. Eefje Henkelman werd in november 2013 nog tweede van de wereld bij de amateurs op het WK Racketlon in Zürich.

Racketlon is de individuele meerkamp van de vier populairste racketsporten: tafeltennis, badminton, squash en tennis en wordt inmiddels in 42 landen gespeeld. Een wedstrijd tussen twee spelers bestaat uit één set (tot 21 punten) in alle vier de sporten achter elkaar. De speler die het meest allround is en dus opgeteld de meeste punten scoort, is de winnaar.

Racketlon is er voor alle (bal)sportliefhebbers. Er wordt in vier verschillende categorieën A-B-C-D gespeeld. A-spelers zijn overal goed in. Categorie D-spelers beoefenen (g)één racketsport en houden van sportief bezig zijn. Er is ook een jeugdklasse onder de 16 jaar en een populaire 45+ klasse.

Het programma op 22 februari
10:30 uur Ontvangst met instructie en uitleg over racketlon
10:45 uur Start training tafeltennis of badminton
11:15 uur Start wedstrijdjes
16:00 uur Einde racketlon dag

Op zondag 30 maart vindt er ook een Sport & Fun Dunlop Racketlon toernooi plaats bij Sporthal De Braken in Boxtel. Dit Racketlontoernooi wordt voor de derde keer georganiseerd en is onderdeel van de Dunlop Racketlon Tour 2014. Ook aan dit toernooi kan iedereen weer meedoen. U bent van harte welkom om mee te doen op zaterdag 22 februari en/of zondag 30 maart bij Sporthal De Braken Sport & Fun in Boxtel. Aanmelden als speler en inschrijving is gratis via de website. Kosten voor deze dagen zijn € 15,00 en er zijn leenrackets aanwezig.

Uit de krant