Afbeelding

Veel jongeren bij Politieke Pubquiz Combinatie95

Algemeen
LIEMPDE - De pubquiz van de jongerengroep van Combinatie95 van vrijdagavond was erg goed bezocht en verliep sfeervol. Teams van twee tot vier personen streden in een spannende strijd om vier prijzen. Zij kregen door de jonge quizmaster Katelijne van Thiel, de nieuwe nr twee op de verkiezingslijst van Combinatie95, veertig politieke vragen voorgelegd.

Een aantal vragen werd ingeleid met hilarische filmpjes, zoals het recente stuntelige optreden van staatssecretaris Weekers en de’ skatebord val’ van toenmalig premier Balkenende. Serieuze vragen gingen over schaliegas, kerngegevens van de gemeente Boxtel en de samenstelling van haar gemeenteraad.

Jeroen Martens besprak als sidekick de antwoorden en gaf commentaar op opvallend fouten. De ludieke vraag over de snor van wethouder Peter van de Wiel werd door alle teams goed beantwoord. Het winnende team koos bewust voor een lunch met hem.

Op het einde van de avond toonde Katelijne van Thiel zich zeer content met het verloop. “Serieuze politieke zaken zijn voor jongeren duidelijk geworden via de pub quiz formule. Fijn dat de opkomst erg goed was en de avond zo sfeervol is verlopen. We willen dit als Combinatie95 zeker een vervolg geven.” Zij nodigde alle jongeren uit om in maart hun stemrecht te benutten. Met de informatie van deze pubquiz kunnen ze dat met meer inzicht doen.
Afbeelding

Uit de krant