Afbeelding

Blauw-Geel actie van start in Ploegersland

Algemeen
LIEMPDE - “Met de Blauw-Geelactie willen we de carnaval meer zichtbaar maken. Samen maken we er een kleurrijk Ploegersland van. Want met dat blauw-geel heeft iedere Ploeger d’n aor(d)!“ Met deze woorden startten Prins Willem Oranje en adjudant François op zaterdagochtend de Blauw-Geel actie in Ploegersland.

De COOP is dit jaar hofleverancier. Onze oranje supermarkt (een kleur die onze prins overigens zeer goed past) heeft nu een blauw-geel accent. Ploegers en Ploegerinnen kunnen hier terecht voor vlaggen, hoedjes, ballonnen, pruiken, sjaals en boa’s. Alles natuurlijk in blauw-geel. Prins Tuur introduceerde drie jaar terug de Blauw-Geel Etalageprijs. Deze ochtend was deze oud-prins op pad voor de wekelijkse boodschappen. Ook hij ‘neusde’ even in het carnavalsschap en ging er als eerste koper vandoor met gele bretels. Om de actie te promoten, of om in termen van de prins te spreken ‘uit te melken’, versierde Willem Oranje en adjudant François een klant, Ellen van de Loo. “Als het goed loopt, kan Jan zijn winkel er bij blijven houden”, grapte de Prins.

Na de aftrap bezochten de prins en zijn adjudant 35 winkels en bedrijven in Liempde om de Blauw-Geel Etalageprijs onder de aandacht te brengen. “Degene met de mooiste etalage wint de Blauw-geel Etalageprijs“, kondigde Prins Willem Oranje aan. Wat de Etalageprijs is, daarover zijn de prins en zijn adjudant erg geheimzinnig. “Het enige wat we er over willen zeggen is dat het een zeer ludieke prijs is.“

Ook nieuwsgierig wie de winnaar wordt? Kom dan naar de eerste carnavalsavond (vrijdag 28 februari) naar het Wapen van Liempde. Daar zal Z.D.H. Prins Willem Oranje de kleurrijke prijs uitreiken aan de winnaar.

Uit de krant