Afbeelding

Drie gouden plakken voor turnsters Tabitta bij landelijke 1/8 finale

Algemeen
BOXTEL – Afgelopen weekend waren in het verre Wieringerwerf de eerste landelijke wedstrijden op weg naar het NK. Een mooi meetmoment voor de Tabitta turnsterren om te kijken hoe ze er landelijk in de hoogste niveaus voor staan. Het resultaat loog er niet om: Lieke van Hal en Nienke Langenhuizem wonnen met maarliefst vier punten verschil op de nummer twee een gouden plak. Ook Shadé van Oorschot won met twee punten verschil op de nummer twee het goud.

De turnsters van Instap Niveau 1 speelden hun allereerste wedstrijd op landelijk niveau. Uit 27 deelnemers, ondanks wat vallen van de balk, toch een enorm sterk landelijk debuut: Tessa Sanders 4e, Floor de Wolf 7e, Lotte Lagerwerf 12e.

De turnsters van Pupil 1 Niveau 1 zaten verdeeld over een wedstrijd in twee banen, per baan twintig deelneemsters en in beide banen goud voor Tabitta. Uitslagen baan 1: Shadé van Oorschot 1e met de hoogste score op balk, Wendy Li 4e, Donna van Wijgerden 6e, Romy Schepens 9e, Luna Ketelaars 11e. Uitslagen baan 2: Lieke van Hal 1e met de hoogste score op balk en brug , Tess Verberk 6e, Mees van Abeelen 9e, Celeste Canaan 13e.

Bij Pupil 2 Niveau 1 won Nienke Langenhuizen goud. Ook behaalde zij op alle toestellen de eerste plaats. Met name op brug liet ze alle tegenstanders ver achter zich, doordat ze een zeer hoge moeilijkheid liet zien die verder nog geen enkel Nederlands leeftijdsgenootje kan.

In de klasse Jeugd 1 Niveau 1 werd Puck 6e van Nederland, alle 18 Nederlandse deelneemsters in dit hoogste niveau deden in deze wedstrijd al mee. Puck toonde voor de eerste keer in de wedstrijd een reuzendraai met daarin de halve draai. In de klasse Jeugd 1 N2 eindigde Sarie Bleumink toch nog op een knappe 7e plaats. Zij had door ziekte de voorbereidingen moeten missen.

In de Senioren divisie 1 kwam Madelief Hobbelen uit, voor haar het landelijk debuut als senior. Madelief turnde een foutloze wedstrijd met een verrassend hoge vijfde plaats en wederom ruim het hoogste vloerpunt. Eva Roos turnde na haar voetbreuk aangepast voor de eerste keer in divisie 1 mee, wat resulteerde in het 10e balkpunt.

Uit de krant