Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 4db5e8
Foto: VC Blox
Sport nieuws

Wedstrijdverslag VC Blox DS 1 en H1

Dames 1
Blox-dames namen twee punten mee uit enerverende wedstrijd in Eindhoven.
Afgelopen zaterdagavond stond er een wedstrijd tegen Hajraa op de planning. Gelijk in het begin van de wedstrijd maakte Carmen een prachtige pancake en haalde daarmee een bal van de vloer wat heel alert werd opgepakt door een teammaatje waardoor een punt werd gered. De toon van de wedstrijd was hiermee gezet. De dames verloren de eerste set met 22-25
De tweede set was weer een enorme strijd. Het spel was technisch niet altijd even mooi, de passing was niet op orde waardoor spelverdeelster Lootje veel moest lopen. De set werd binnen gesleept met 25-20.
In de derde set liep naar een setwinst van 25-15. De vierde set had Hajraa haar zaakjes weer op orde. Nu haden zij de lead en liep Blox achter de feiten aan. Met name op mid scoorde Harjaa teveel punten. Blox verloor de set met 19-25. Ook de vijfsetter werd een ongekende strijd. Zowel Blox als Hajraa was er op gebrand deze vijfde set te winnen. Hajraa liep uit tot 8-5 maar na de veldwissel kwam Blox goed terug tot 11-11. Hierna buitte Hajraa hun servicebeurt goed uit en sleepten zij de vijfde set en daarmee de wedstrijd binnen.

Heren 1
Heren 1 van VC Blox had afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen Hajraa Heren 6. Dit omdat zij bij winst de 2e plek zouden bezetten met het voordeel dat zij een wedstrijd minder hebben gespeeld dan de nummer 1. Na een pittige start van de wedstrijd kwam VC Blox op achterstand ten opzichte van Hajraa. De Boxtelse heren wisten zich te herpakken waardoor zich een ruime voorsprong opbouwde in het voordeel van VC Blox. Het einde van de set naderde, toen Fabian Robroek plotseling, al rollend, ten gronde ging.  Een speler van Hajraa maakte een voetfout tijdens zijn aanval, waarna Fabian op zijn voet landde met als gevolg een verzwikte enkel. Gelukkig werd de set wel overtuigend gewonnen met 25-16. 
In de tweede set begon VC Blox met een compleet andere basisopstelling. Dit om het uitvallen van Fabian op te vangen. Nadeel hiervan was dat het team moest wennen aan de nieuwe posities waardoor de flow een beetje uit het team was. De tweede set werd, terecht, verloren.
Alvorens de derde set begon maakte coach Jeroen Verhagen de beslissing om Teun van den Boer en Sten IJsseldijk van positie te laten wisselen: Teun als set-upper en Sten op de dia-aanval. Dit liep stukken beter en er werd hard gewerkt in de rally's. Daan van den Boer had zijn draai gevonden in de wedstrijd en scoorde het ene na het andere punt. De derde set werd gewonnen. 
Ook in de vierde set trok VC Blox aan het langste eind. Simon Smeulders hielp iedereen in de verdediging te positioneren om zo goed mogelijk een aanval van de tegenstander te verdedigen. Hajraa had weinig kans meer waardoor ook de vierde set naar VC Blox ging. Eindstand: 3-1 winst in het voordeel van de Boxtelaren. 

Tekst: spelers VC Blox

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>