Afbeelding

Buurtvereniging Hezelaar zorgt voor vergroening van de leefomgeving

Algemeen
LIEMPDE – In maart 2013 vond een informatiebijeenkomst plaats over de ‘vergroening van het gehucht Hezelaar’. Na dit overleg zijn de gemeente Boxtel, buurtvereniging Hezelaar en Brabants Landschap voortvarend aan de slag gegaan. Resultaat is dat er op 13 erven een buurtboom wordt geplant en boerenerfplanten. Ook komen er 20 veldpoorten en picknicksets, banken en insectenhotels.

Wethouder Van de Wiel plantte zaterdagmiddag de eerste boom op het erf van de familie Van der Velden aan de Meulekensweg in Liempde. De buurtvereniging heeft de bewoners enthousiast gemaakt en ze hebben samen met de bewoners een buurtboom uitgekozen. Op 13 erven wordt een buurtboom geplant, (de Koelreuteria), een boom met mooie gele bloemen die door bijen bevlogen worden. Daarnaast heeft de buurtvereniging samen met de bewoners een lijst samengesteld van bekende boerenerfplanten die ook geplant worden. Op 24 erven van Hezelaar wordt beplanting geplant, een groot aantal initiatiefnemers doet mee met het plaatsen van veldpoorten (20 stuks). Op iedere veldpoort wordt de historisch naam van het perceel of de boerderij aangebracht. Ook worden er enkele picknicksets, banken en insectenhotels geplaatst.

Na het planten zijn zaterdag alle bomen en struiken uitgedeeld. De bewoners gaan zelf de beplanting planten. In totaal worden er 68 bomen, 1277 meter beukenhaag, 2800 stuks bosplantsoen en 20 hoogstamfruitbomen geplant. In het voorjaar zijn al 120 meter knip/scheerhagen, 50 meter struweelhaag en 55 meter beukenhaag geplant.
Afbeelding

Uit de krant