Afbeelding

Scouts redden vrouw uit de Dommel

Algemeen
BOXTEL – Afgelopen zaterdag kwamen zes scouts van Scouting Boxtel tot hun schrik een vrouw tegen die in de Dommel lag. De scouts grepen in en redden, met hulp van omstanders, de onderkoelde vrouw.

Dit weekend hadden de gidsen en verkenners samen een weekend in hun blokhut in Boxtel. Tijdens een tocht door de omgeving kwam één van de groepjes bij de Dommel een gevaarlijke situatie tegen. Eerder was door onbekende oorzaak een vrouw te water geraakt. De vrouw was onderkoeld, kon zichzelf niet meer redden en riep om hulp. De scouts hadden iets dergelijks nog niet eerder meegemaakt, maar reageerden gelukkig direct.

Mirthe en Stef belden 112. Mirthe vond dat heel spannend en was bang niet serieus genomen te worden. Gelukkig ging dat goed en waren de politie en ambulance snel ter plaatse. Ondertussen legden de andere scouts hun jassen over de vrouw om haar wat op te warmen, terwijl er thuis dekens gehaald werden.

De vrouw is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. Politieagent Marcel de Rouw: “Ik wil de scouts complimenteren voor de snelle en juiste reactie, de scouts mogen trots zijn op hun handelen.” De scouts zijn erg geschrokken van de situatie, maar zijn blij dat het goed is afgelopen.

Uit de krant