Afbeelding

Vijftienjarig Het Groene Woud viert feest

Algemeen
LIEMPDE - In 2014 bestaat Het Groene Woud vijftien jaar. In die periode is het gebied dankzij de inzet, de passie en de creativiteit van professionals, organisaties, verenigingen en bovenal vele vrijwilligers – allen inwoners van Het Groene Woud – duurzaam tot bloei gekomen. Om de schoonheid en de waarden van het gebied nog nadrukkelijerk te delen en verder tot bloei te laten komen is de ‘TOUR HET GROENE WOUD’ uitgestippeld. De tour doet gedurende het hele jubileum jaar alle gemeenten binnen Het Groene Woud aan. Er wordt aangehaakt bij bestaande, publiekstrekkende evenementen op het gebied van natuur en landschap, cultuurhistorie en streekproducten. Bezoekers die minimaal zes van de achttien evenementen bezoeken, ontvangen vijftig procent korting op een uniek cadeau: Het Groene Woud gezelschapsspel. Personen die twaalf evenementen bezoeken ontvangen het spel gratis.

De evenementen die onderdeel worden van de tour krijgen speciale aandacht in de communicatie van Het Groene Woud: op de website, in de nieuwsbrieven en via social media. Om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen om Het Groene Woud én de evenementen te ontdekken, komt er een speciale Tour-stempelkaart. Ieder bezoek aan een evenement van de Tour Het Groene Woud is goed voor een stempel. Hiermee kan gespaard worden voor een fraai cadeau: Het Groene Woud-gezelschapsspel. Een uniek spel dat gedurende 2014 wordt ontwikkeld in samenwerking met inwoners, verenigingen, organisaties en bedrijven in Het Groene Woud en dat tijdens de slotmanifestatie van de Tour Het Groene Woud in april 2015 wordt gepresenteerd.

Bij de evenementen die onderdeel vormen van de Tour plaatst Het Groene Woud haar promotiestand. In samenwerking met een lokale vereniging wordt een extra activiteit georganiseerd die past bij Het Groene Woud. Te denken valt aan een excursie, lezing of doe-activiteit voor kinderen. De kalender van de Tour Het Groene Woud is te vinden op www.hetgroenewoud.com onder het speciale ’15 jaar Het Groene Woud-logo’ op de homepage.

In 1998 kreeg ‘Het Groene Woud’ vorm. De vrijwilligers en organisaties die vijftien jaar geleden bij elkaar kwamen, hebben zich sindsdien met passie en creativiteit ingezet voor het behoud en de ontwikkeling van het prachtige landschap tussen de steden Eindhoven, Tilburg en ’s-Hertogenbosch. Het landschap van Het Groene Woud is uiteraard veel ouder dan vijftien jaar. In Het Groene Woud zijn sporen terug te vinden van wel vijftienduizend jaar geleden. Het landschap is, in de spraak van welke tijd dan ook, nooit eerder ‘Het Groene Woud’ genoemd. Je kunt zeggen dat het in 1998 opnieuw gedoopt is.

Het Groene Woud is de afgelopen vijftien jaar een begrip geworden, zowel in als buiten het gebied. Het werd een reconstructiegebied en het werd benoemd tot Nationaal Landschap. Nu is het een Landschap van Allure. De naam heeft wortel geschoten. De identiteit en bekendheid van Het Groene Woud groeit nog iedere dag. Het vizier is gericht op de toekomst, maar met gepaste trots staat Het Groene Woud in 2014 ook stil bij de behaalde resultaten gedurende de afgelopen vijftien jaar. Het derde lustrum gaat gevierd worden. Omdat alles en iedereen die zich de afgelopen jaren voor dit prachtige gebied heeft ingezet heeft trots is op Het Groene Woud. Het is tijd voor een feestje!

Uit de krant