Logo mooiboxtel.nl
Celeste Canaan (13) organisator van de carwash (Foto: Boukje Canaan)   | Fotonummer: 9cdb9d
Celeste Canaan (13) organisator van de carwash (Foto: Boukje Canaan) (Foto: Boukje Canaan)
Algemeen nieuws

Celeste's bijzondere carwash voor Bolivia

Boxtel - Met haar 13 jaar is Celeste Canaan uit Boxtel het jongste expeditielid dat met het Jacob-Roelandslyceum (JRL) naar de Boliviaanse stad Cochabamba gaat om daar lokale ontwikkelingshulp te bieden. De reis van 1.500 euro moet zij zelf bekostigen, net als de overige elf leerlingen die meegaan. Dit bedrag hoopt Celeste op te halen door een carwash te organiseren op zaterdag 20 oktober bij Eetcafé De Oude Ketting.

Eind april 2019 is het weer zover; dan vertrekt Expeditie Jacob Roelands, bestaande uit twaalf leerlingen en docenten Guido van Der Klauw en Maartje van Griensven, naar Cochabamba. Het JRL zet zich al vier jaar in voor de lokale bevolking van deze Zuid-Amerikaanse stad waar veel armoede heerst. De expeditie haalt gedurende het jaar, met als klapper de kerstmarkt, geld op om ter plaatse te doneren aan goede doelen.

Om in Bolivia te komen moeten alle expeditieleden de reis uit eigen portemonnee betalen. Met werk, acties en donaties proberen de leerlingen de benodigde 1.500 euro bij elkaar te sprokkelen. Celeste doet dit met een carwash. De reden dat ze hiervoor koos kwam deels door haar leeftijd. "Ik ben nog jong en dan is het lastig om aangenomen te worden, of ik krijg niet veel betaald." Haar oom kwam met het idee om bij mensen langs te gaan en hun auto's te wassen, waarop Celeste bedacht om het in één keer op één vaste locatie te doen.

Er zijn drie verschillende prijsklasses: voor een gewone personenauto betaal je 15 euro, een grote auto of bus kost een tientje meer en dan is er ook nog een VIP-arrangement voor 75 euro. Hierbij wordt je auto opgehaald, gepoetst en vervolgens weer teruggebracht met een extra fles zeep erbij. "Voor de mensen die niet naar ons toe kunnen komen", licht Celeste toe.

De carwash vindt plaats op zaterdag 20 oktober van 11.00 tot 17.00 uur op de parkeerplaats van Eetcafé De Oude Ketting. Meer info is te vinden op https://celesteopreis.000webhostapp.com/aanmelden-carwash. Hier kunnen mensen zich ook aanmelden voor de carwash. Zij betalen dan vooraf. Doneren kan via https://www.whydonate.nl/fundraising/celeste-op-reis/nl.

Lees het hele interview met Celeste in DeMooiBoxtelKrant van woensdag 10 oktober

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>