Afbeelding

Djembé je mee bij MIK?

Algemeen
BOXTEL / SCHIJNDEL - Op 18 maart start Peter van Horik, docent bij MIK, weer met zijn cursus Djembé voor beginners en gevorderden. Twee aparte cursussen, allebei 15 lessen op dinsdagavond in ’t Spectrum in Schijndel.

Diny heeft de cursus voor gevorderden al een paar keer gevolgd, maar is ook nu weer van de partij. “Ik speel djembé bij een groep in Heeswijk-Dinther, maar ik kom nu al een paar keer naar Peter om mezelf te verbeteren. In de groep heb ik een ondersteunende rol, maar hier schaaf ik mijn techniek bij en leer ik ook solo’s spelen. Op die manier kan ik ook het tempo van de groep blijven volgen.” Marita doet inmiddels ook alweer enkele jaren mee. Zij begon ooit met de beginnerscursus. “Door eerst deze cursus te doen, kwam ik erachter dat ik het écht heel leuk vind. Daarna ben ik ook naar Heeswijk-Dinther gegaan en voelde me meteen op mijn gemak, omdat ik al een basis had en niet in z’n grote groep vanaf nul moest beginnen.’’

Beide dames zien deze cursussen dan ook vooral als een kennismaking of juist als een verdieping. Hoe de lessen er uit zien? Peter vertelt:”In 15 lessen leren we vijf Afrikaanse liederen. Het is mijn taak om iedereen steeds een stapje verder te laten gaan en ervoor te zorgen dat iedereen mee kan. Na twee, drie lessen komt de kick, dan gaan hoofd en handen samenwerken en is er een fantastisch samenspel.” “Ja en dat maakt het zo leuk”, vult Diny aan. “Samen die Afrikaanse ritmes spelen werkt echt heel opzwepend.” Haar enthousiasme werkt ook aanstekelijk voor de rest van de familie. “Mijn kleindochter doet ook mee en gaat mij al bijna voorbij qua niveau!” lacht ze. Als ze met z’n drieën een stukje spelen voor de foto gaan ze er alledrie met stralende gezichten helemaal in op. Zij hebben alvast zin in de nieuwe lessenreeks!

De lessen starten op 18 maart in het Spectrum in Schijndel. Kijk voor meer informatie op www.mikweb.nl.

Uit de krant