Afbeelding

Balans organiseert sportavond

Algemeen
BOXTEL - Aanstaande dinsdag organiseert BALANS een avond over het belang van sport voor de maatschappij. De avond begint met een sportief deel voor kinderen van 6 t/m 12, en volwassenen zijn uiteraard ook welkom als toeschouwer. Aansluitend volgt een informatief deel in het sportrestaurant van Sportcentrum De Dommel aam de Van de Voortweg in Boxtel. Dit informatieve deel zal om 19.30 uur beginnen.

Voor het sportieve deel kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar zich opgeven via info@balansboxtel.nl, onder vermelding van naam, adres en leeftijd. Aangezien iedere deelnemer voldoende ruimte en aandacht moet krijgen, is het aantal jeugdige deelnemers bepaald op 30 kinderen. De eerste 30 aanmeldingen krijgen een persoonlijk bericht en doen dus mee. Vanaf nu is aanmelden mogelijk en vol=vol, dus wees er snel bij!

De avond begint om 18.00 uur. De deelnemende kinderen krijgen een clinic van drie Boxtelse profsporters. Dit zijn Frank van der Struijk, profvoetballer bij Vitesse en Mauri van de Wetering en Sander Heesakkers van PSV. Deze clinic eindigt met een competitie-element waar 2 winnaars uitrollen. Deze 2 winnaars mogen ieder 9 personen meenemen naar een rondleiding op het hypermoderne trainingscomplex van Vitesse, gegeven door niemand minder dan Frank van der Struijk. De datum voor de rondleiding wordt in overleg met de winnaars en Frank bepaald.

Het avondprogramma vangt in het sportrestaurant aan om 19.30 uur. Tijdens deze avond komen diverse sprekers aan het woord. Wim van der Zanden, lijsttrekker van BALANS, spreekt over de huidige Boxtelse situatie aangaande het raakvlak van sport en educatie. En waar BALANS de komende jaren accenten wil zetten ten aanzien van Sport; Sport is namelijk een speerpunt van BALANS.

Voedingsdeskundige en sportdiëtiste Teuni Verhagen, bekend van Voed Jezelf, zal het belang onderstrepen van gezonde voeding en sport. Hierna komen Frank van der Struijk (profvoetballer Vitesse) en Bjorn van de Langenberg (fervent sporter met o.a. het 7 keer bedwingen van Alpe D’Huez in 2013) aan het woord. Zij vertellen hoe zij in de praktijk omgaan met voeding. Zowel voor een inspanning als ook na een sportieve inspanning.

Het Jeugdsportfonds in de persoon van Peter Overeem, spreekt over het belang van sport voor ieder kind en hoe het jeugdsportfonds dat in de praktijk ondersteunt. Patrick Rijnbeek zal namens het NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Beweging) uitleggen hoe we creatief met openbare ruimtes om kunnen gaan om mensen te stimuleren om te sporten.

Tot slot kunnen de aanwezigen vragen stellen aan de sprekers. Rianne van Esch, kandidaat nummer 5 op de kandidatenlijst van BALANS is avondvoorzitter. De organisatie van de avond is in handen van de sportieve BALANS-kandidaten Bjorn van de Langenberg en Frank van der Struijk. De avond is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden en voor een drankje wordt gezorgd.
Afbeelding

Uit de krant