Logo mooiboxtel.nl
Burgemeester Mark Buijs.   | Fotonummer: 89fa8f
Burgemeester Mark Buijs. (Foto: Ruud van Casteren)
Algemeen nieuws

Burgemeester Buijs: "Nog wereld te winnen in aanpak drugsoverlast"

Boxtel - 'Bezorgd' is burgemeester Mark Buijs over de drugsproblematiek in onze gemeente. Dit zei de burgemeester naar aanleiding van vragen die de fractie van BALANS hem stelde tijdens de raadsvergadering dinsdag. Buijs wil onder meer clubs en verenigingen binnen de gemeente actiever bij de preventie- en voorlichtingstrajecten betrekken omdat daar "nog een wereld te winnen" zou zijn. Later in de vergadering kwam het onderwerp nog meerdere malen ter sprake, onder meer bij de behandeling van het veiligheidsbeleid.

Volgens de fractie van BALANS is drugsgebruik tegenwoordig zo ingeburgerd dat het gemeengoed lijkt te worden. Er wordt openlijk over gepraat en het maakt onderdeel uit van het dagelijks bestaan, constateert de fractie. De partij ontvangt naar eigen zeggen veel signalen van bezorgde ouders over de manier waarop jongeren met drugs omgegaan. Bovendien leiden de vele locaties waar openlijk gedeald wordt ook tot overlast en draagt dit bij aan een gevoel van onveiligheid. Een hele waslijst aan locaties waar drugshandel plaats zou vinden passeert de revue, tot het park Indenhof achter het gemeentehuis aan toe. "Het gebeurt praktisch onder onze neus", aldus fractievoorzitter Mariëlle van Alphen.

Hoewel volgens burgemeester Mark Buijs de geluiden die BALANS opvangt niet terug te zien zijn in de harde cijfers spreekt ook hij zijn zorgen uit. "Het zit hem vaak ook in wat we niet zien", merkt hij droogjes op. Een van die zaken die de gemeente niet zag zijn bijvoorbeeld de bij BALANS gemelde deallocaties in het buitengebied. "Daar wil ik u na de vergadering wel even over spreken", geeft Buijs aan. De andere genoemde plekken zoals de Ossenpadtunnel, het skatebaantje in Boxtel-Oost, Fellenoord en diverse locaties in de wijk Selissen zijn hem wel bekend.

Volgens Buijs is er nog een wereld te winnen wat betreft de bestrijding van drugsoverlast door ook bij Boxtelse clubs en verenigingen voorlichting en preventietrajecten aan te bieden. Die worden dan ook binnenkort uitgenodigd om met de gemeente om tafel te zitten.

De BALANS-fractie constateert dat bij ouders ook onduidelijkheid heerst over waar zij naartoe kunnen met hun vragen over drugsgebruik onder jongeren. Buijs benadrukt dat daar verschillende mogelijkheden voor zijn. Zo kunnen ouders zich melden bij de wijkmakelaar, aankloppen bij het wijkteam of naar het gemeentehuis komen, waar ze dan naar de juiste instantie geleid worden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>