Afbeelding

Geslaagde Open dag verenigingen Molenwijkseweg

Algemeen
BOXTEL - Op zondag 23 maart organiseerde Scouting Boxtel in samenwerking met zes andere verenigingen aan de Molenwijkseweg een open dag. Tijdens deze open dag kon iedereen kennis maken met de scouting, bolvereniging Sinecure, duivenclub De Luchtpost, biljartclub De Baronie, handboogvereniging L’Union, gilde Sint-Barbara & Sint-Joris en Manege De Langspier.

Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren. Tijdens de open dag kregen de bezoekers in een notendop te zien wat Scouting allemaal inhoudt: Wat denk je van luciferdomino, wipwap bouwen, marshmallows bakken of kampvuur stoken.

Bij de handboogvereniging konden bezoekers met pijl en boog schieten terwijl leden van de biljartclub op de aanwezige biljarttafels hun caramboles maakten. Bij de Postduivenvereniging De Luchtpost kon men zien hoe duiven worden ingemand voor hun vervoer naar hun losplaats. Het gilde liet zich ook horen en zien. Regelmatig werd er een demonstratie vendelen gegeven, onder begeleiding van de trom. In de manege werden springwedstrijden georganiseerd zodat de paardenliefhebbers volop aan hun trekken kwamen.

De opkomst viel wellicht een eerste keer wat tegen, maar ondanks de regen was het een zeer geslaagde en gezellige middag.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant