Klinkende overwinning van DVG op Ruwaard

Algemeen
LIEMPDE - Na de ruime overwinning van DVG op middenmotor Ruwaard neemt het vertrouwen toe dat DVG dit seizoen nog positief kan afsluiten. De vorige wedstrijd werd SDDL nipt verslagen, maar nu was DVG minder slordig met de geboden kansen en wisten de Liempdenaren zelfs vier keer het net te raken.

DVG heeft lang in de hoek gezeten waar de klappen vielen. Wedstrijden waarin DVG gelijkwaardig was, werden toch door pech of eigen toedoen verloren. Het tij lijkt te keren. De rode lantaarn van de laatste plaats is overgedragen aan Schadewijk , die echter twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Er wacht nu een uitwedstrijd tegen Cito en die ploeg doet nog volop mee voor de prijzen. Dit wordt een echte krachtmeting.

In de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig maar DVG was gevaarlijker in het strafschopgebied. In de 12e minuut werd een schot van Martijn Caarls nog op de lijn geblokt door een verdediger, terwijl doelman Dirk van Egtelen al verslagen leek. In de 23e minuut kwam DVG door haar aanvallend spel verdiend op een 1-0 voorsprong. Tarn van de Wiel haalde hard uit en de doelman kon de bal slechts half verwerken. Uitblinker Martijn Schoenmakers kopte vanuit een moeilijk hoek heel beheerst in. Daarna was Peter Versantvoort gevaarlijk met zijn specialisme, een vrije trap.

Ruwaard liet zich niet onbetuigd met twee goede kansen van Stefan Kusters en Jordi Hartogs. In beide gevallen stond doelman Ronald Martens op de goede plaats. Martens verving op prima wijze de vaste doelman Sander van Eeuwijk. Op slag van rust maakte DVG 2-0. Wilco Voets bediende met een mooie voorzet de vrijgelopen Martijn Caarls op maat die in de uiterste hoek kon inkoppen.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. Beide ploegen zochten naar het ritme van de eerste helft. DVG hervond dat als eerste en in de 55e minuut was de buit binnen. Weer stond Wilco Voets aan de basis en Martijn Schoenmaker bekroonde zijn goede optreden met een tweede treffer. Ruwaard bleef voetballen voor een beter resultaat en dat resulteerde in twee kansen van Henk Damen en Danny Laukes ; het was echter door een ongelukkig eigen doelpunt van Jeroen Caarls die Ruwaard in blessuretijd op 3-1 hielp. Daarmee was de wedstrijd nog niet gedaan, want DVG toonde veerkracht en meteen daarna tilde Bas van Houtum op aangeven van Wilco Voets het verschil weer naar 3: 4-1.

DVG blijft geloven in haar kansen en volgende week gaan we dus op bezoek bi j Cito in Oss. Man van de wedstrijd was Martijn Schoenmakers.

DVG2 kon haar hoge positie op de ranglijst helaas niet waarmaken tegen Avesteyn. Er werd onnodig met 0-2 verloren. Bij rust was het 0-1. Man van de wedstrijd bij DVG was Piet van de Velden.

De dames van DVG speelden uit tegen Handel en verloren met 6-2. Bij de rust was het 3-0, de tweede helft was meer gelijkopgaand. Milou Welvaarts scoorde voor DVG tweemaal. Danique van de Sande was vrouw van de wedstrijd.